Stavanger

Dette er kommunestyret i Randaberg - usikkert om ordfører

Sju av åtte representanter for Arbeiderpartiet er kvinner i det nye kommunestyret i Randaberg. Salatbonde Helge Todnem (KrF) er tilbake i kommunestyret.

Randabergs kommunestyre består av 27 representanter. Størst andel av kvinner stiller Ap med. De har hele sju av partiets åtte medlemmer. Gunnar Hiim er eneste mann for partiet i Randaberg.

Randabergs kommunestyre ser dermed ut som dette for de neste fire årene.

Krf:
Øystein Stjern, Gunhild Vårvik Tangeland, Ellinor Larsen og Helge Todnem.

Arbeiderpartiet:
Kristine Enger, Gunnar Hiim, Ellen Marie Åserød, Reidun Sirevåg, Wenche Kjellesvik Eriksen, Amela Sandanger, Anniken Bø og Eva Walde Lund.

Høyre: Bjørn Kahrs, Kirsten Clausen, Erling Leffmann, Svein Livar Haga Per Arne Nyvoll, Bjarne Sigmund Froestad og Jorunn Utheim.

Senterpartiet: Jarle Bø, Janne Gro Kleivan og Therese-Mari Nybø.

Miljøpartiet De Grønne: Alexander Rügert-Raustein.

Fremskrittspartiet: Anita Egeli, Robert Raustein og Tone Gjerde.

Venstre: Thor Geir Harestad.

Usikkert om ordfører

I Randaberg er det usikkert hvem som blir ordfører. Bjørn Kahrs (H) og hans parti gikk tilbake i valget og mistet et mandat i kommunestyret. Ap gikk frem og får inn et nytt mandat. Det spørs likevel om Kristine Enger kan ta på seg ordførerkjedet når forhandlingene er avslutet.

Det er mye som tyder på at det er KrF som sitter med nøkkelsen. Øystein Stjern er partiets ordførerkandidat, og han gikk på valg for å bli det, ordfører.

Det skal forhandles, og kanskje kan det være spiselig for KrF hvis de får varaordføreren i Stjern. Da kan Bjørn Kahrs fortsette i fire nye år som ordfører.

Det ligger an til spennedne dager også i Randaberg.

Mer fra Dagsavisen