Stavanger

Politiet etterforsker russesex:Jentene risikerer straff

De to jentene som hadde sex på gulvet på puben Beverly i Stavanger risikerer straff fra politiet. Det får RA bekreftet.

– Det er korrekt at de to jentene risikerer straff for handlingene de utførte på det nevnte utestedet i Stavanger.

Det sier Odd Tveit Jørgensen, politistasjonssjef ved Stavanger politistasjon til RA.

RA skrev om seansen og spredningen av videoer fra den på onsdag.

Utestedet Beverly regnes som et offentlig sted, og derfor kommer handlingen inn under straffeparagrafen.

– Forholdet som beskrives er straffbart etter straffelovens paragraf 201, «Den som i ord eller handling utviser seksuell krenkende eller annen uanstendig adferd» pkt. a og b, sier Tveit Jørgensen.

På bøtenivå

Politistasjonssjefen har ikke sett videoen som er i omløp, men forholder seg til hva han har lest. Politiet vil også innhente forklaring fra utestedet.

– Jeg har lest i avisen hvilken forklaring som der kommer, og det kan være mulig det var sånn. Det var mye mennesker samlet og kanskje det var uoversiktelig. Det får vi forsøke å finne ut mer om, fortsetter han.

Når det gjelder de to jentene i russeuniform blir de altså nærmere etterforsket på politistasjonen.

LES OGSÅ: Jenter i russedress hadde sex på dansegulvet

– Hvilken straff som er aktuelt er for tidlig å si, men det mest aktuelle ligger nok på nivået hvor vi snakker om bøter. Det får etterforskningen vise, sier Tveit Jørgensen.

Beverly: – Tar avstand

Daglig leder på Beverly, Øyvind Ekeland tok avstand fra handlingen.

– Vi tar sterkt avstand fra hendelsen. Heldigvis oppdaget vakten hva som foregikk samtidig som en gjest kom og sa ifra. Det førte til at musikken ble skrudd helt av og jentene ble selvsagt stoppet. Begge jentene ble bortvist fra stedet etter hendelsen. Det var nok ikke like spennende å filme for de rundt, som også stakk med halen mellom beina, sa daglig leder ved Beverly etter hendelsen.

Vedkommende som filmet seansen, en video som er over to minutter lang, kan ha sitt på det tørre, men det er ikke sikkert.

– Det er jo i utgangspunktet et offentlig sted vi snakker om. Videoen er jo spredt, så det er egentlig for tidlig å si noe mer om det. Nå får vi ta tak og etterforske de ulike sidene ved denne saken - så får vi ta det fra der, avslutter Tveit Jørgensen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: