Stavanger

I januar blir det lovlig å spille poker i Norge:– En liten julegave til folket

Regjeringens julegave til pokerspillerne kom tidlig i år, da det fra tidlig 2015 blir lov til å spille poker med maksimal gevinst på 10.000 kroner også i Norge.

Onsdag ettermiddag behandlet Stortinget hvorvidt det skal bli lov å spille poker i Norge eller ikke. Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har gått inn for å endre loven på det punktet, og dannet onsdag kveld flertall med hjelp av Venstre og SV.

Lovlig fra medio januar
Selv om den nye loven formelt skal til annengangs behandling i Stortinget før den trer i kraft, mener stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) vedtaket var en aldri så liten julegave til han selv og de 350.000 andre pokerspillerne i Norge.

– Vi behandler store og små saker på tinget, og dette er en sak som hører til i siste kategori. Den betyr likevel noe for de 350 000 som spiller poker i Norge, så man kan si det var en liten julegave til dem, forteller Steffensen til RA.

Vedtaket betyr at det fra starten av 2015, etter behandlingen i Stortinget medio januar, vil bli lovlig å spille poker med innskudd på 1.000 kroner og maksimal gevinst på 10.000 kroner. Steffensen mener det er på høy tid.

– I årevis har det vært straffbart med pokerspill på norsk jord, og Norge og Albania er i dag de eneste landene i Europa som forbyr folk å spille poker med pengepremier. Jeg er glad for at stortingsflertallet nå ikke lenger betrakter pokerspillere som kriminelle, sier Steffensen.