Stavanger

Skuffet over regjeringen:– Sats på studenter

Tirsdag legger SV fram sitt alternative statsbudsjett, og det med en kraftig satsing på studentene og universitetene i landet.

– I vårt alternative budsjett har vi funnet penger til å øke antallet studentboliger med 500 slik at det blir bygget 2000 totalt i året. Både Høyre og Frp gikk til valg på å øke byggingen av studentboliger, og da er det for meg uforståelig at to partier som begge ønsker en økning kan forhandle seg vekk fra det og lande på det samme antallet vi har i dag. Der har regjeringen sviktet studentene, sier SV-politiker Eirik Faret Sakariassen til RA.

Partiet vil også fjerne skolepenger for de internasjonale studentene og øke grunnfinansieringen til universitetene med 300 millioner kroner.

– For oss er det et viktig prinsipp at utdanning skal være gratis, og vi har sett i andre land som har innført skolepenger at veien fra internasjonale til nasjonale studenter er kort. Begge disse grepene vil styrke UiS, som i år for første gang har fått kutt i tildelingen, sier Faret Sakariassen.