Stavanger

Faret Sakariassen med nytt verv:Klar for å snu SV

Eirik Faret Sakariassen (23) ble overrasket da han ble spurt om å få være med i SVs nasjonale kommunevalggruppe. Nå venter den tøffe oppgaven med å gjenreise partiet.

I dag deltar den unge veteranen Eirik Faret Sakariassen (23) i SVs nasjonale kommunevalggruppe for å ta fatt på de første diskusjonene om partiets hovedsaker for det kommende valget. 23-åringen er egentlig litt overrasket over at han er én av de åtte personene i det nasjonale utvalget.

Overrasket
– Jeg fikk en henvendelse fra partiledelsen. Det var veldig hyggelig og jeg takket selvfølgelig ja. Det er litt overraskende at de valgte meg. Det er mange andre å ta av i Rogaland. Mange har mer erfaring enn meg, sier Faret Sakariassen til RA.

– Hvorfor valgte de deg?

– Alderen min hadde nok noe å si. Jeg er nytenkende. Partiledelsen tenkte nok at de ville ha med noen som ser på ting med andre øyne, svarer 23-åringen, som har vært med i politikken siden han var 14 år.

De viktigste sakene for Faret Sakariassen er barnehager, skole, helse, omsorg og bolig.

– Å få være med i SVs nasjonale kommunevalggruppe er et nytt steg for meg som politiker. Jeg har ikke jobbet med politikk på nasjonalt plan før. Det blir spennende å jobbe med folk fra andre deler av landet.

Lav oppslutning
Sosialistisk Venstreparti er nede i en bølgedal med lav oppslutning. Faret Sakariassen er rask med å innrømme at det blir en tøff oppgave å gjenreise det skakkjørte partiet.

– Det blir helt klart en stor oppgave å gjenvinne velgerne. Vi er veldig opptatt av at partiet skal komme tilbake til store høyder. SV er et parti som har vært viktig lenge. Alle må brette opp ermene både i Rogaland og nasjonalt for å snu dette. Jeg er glad for å kunne være med på nettopp det, sier han.

– Hva kan du bidra med?

– Det viktigste er å få en bredere argumentasjon. Vi må tilpasse retorikken til de enkelte fylkene. SV må være tydeligere på verdiskapning. Vi i SV er også opptatt av å skape verdier, ikke bare fordele dem, svarer SV-politikeren, som også er åpen for å være toppkandidat på listen til kommunevalget.

Nyeste fra Dagsavisen.no: