Stavanger

Blikra (17) kjører Paris-Roubaix:– Lite brustein å øve på i Stavanger

Stavanger-gutten Erlend Blikra får sin debut i juniorenes utgave av Paris-Roubaix den 13. april.

Bilde 1 av 2

Klassikerrittet Paris-Roubaix henger svært høyt i sykkelverdenen, og i dag annonserte sykkelforbundet at 17-årige Blikra er én av seks norske juniorer som skal delta.

– Kun de seks beste juniorene i landet får kjøre Paris-Roubaix, så det blir selvfølgelig et stort høydepunkt for meg. I Paris-Roubaix får jeg kjøre mot de beste rytterne fra hele verden, sier Blikra til RA.

Tror på topp ti
Stavanger CK-rytteren, som tok gull i ungdoms-OL i fjor, sikter seg inn mot en topplassering i rittet.

– Klaffer alt kan jeg klare en pallplass. Jeg ser i hvert fall topp ti som realistisk, sier han.

Forberedt på brustein-smerte
For å klare det må han imidlertid takle 28 kilometer med brustein, som er lagt inn i den 120 kilometer lange løypen. Paris-Roubaix er kjent for sine svært krevende brusteinspartier.

– Det er ikke mye brustein å øve på i Stavanger, så det blir ganske nytt for meg. Det kan nok bli en del smerte. Når man sykler på brustein rister hele kroppen, så det blir vanvittig hardt, sier Blikra.

Derfor må rittsyklene være ekstra klare for påkjenningen.

– Vi får brusteinshjul med ekstra mange eiker. I tillegg må sykkelstyret tapes, for å ta mest mulig trykk av håndflatene. Flaskeholderen må forsterkes med aluminium, slik at den ikke faller av, sier han.

Stavanger-rytter og proffsyklist Alexander Kristoff skal kjøre proffversjonen av rittet for Katjusja, men Kristoff uttalte nylig til nettstedet procycling.no at han ikke vil benytte seg av spesialutstyr under rittet.

– Men så har også Alex' tilgang til mye bedre utstyr enn det jeg har, da. Jeg må nok gå for brusteinshjul, humrer Blikra.

Satser alt
17-åringen, som er lillebroren til Team Øster Hus-Ridleys Håvard Blikra, sier han gjør alt for å bli best mulig som sykkelrytter.

– Sykling er det kjekkeste jeg vet om, så jeg satser for fullt. Formen min føles bra, så jeg ser fram til en god sesong, fastslår Stavanger-rytteren.

For tiden er han på treningsleir i Spania med Stavanger CK.

– Det blir nok mange reisedøgn på meg denne sesongen, men det går helt fint, sier 17-åringen.

De fem andre norske rytterne som kjører juniorutgaven av årets Paris-Roubaix er: Kristoffer Halvorsen og Glenn Marius Skjolden (begge Glåmdal SK), Michael Skare (Ringerike SK), samt Tobias Foss og Rasmus Tiller (begge Lillehammer CK).

Mer fra Dagsavisen