Stavanger

Viste seg fram for bransjen:Slik koker Holmens

Holmens håndlager det aller meste av maten. Det er noe av grunnen til at Teknologisk Matforum (TeMa) kom på besøk.

Bilde 1 av 3

Det er i forbindelse med Næringsmiddeldagene, et tredagers arrangement i regi av Teknologisk Matforum, at folk fra forskjellige bedrifter i matbransjen besøker Stavanger. Onsdag fikk de et innblikk i matfylket Rogaland, og besøkte mange bedrifter, inkludert Holmens.

Omvisning
Det var Krasimir Dobrev, fabrikkdirektør på Holmens, som viste fram fabrikken som består av en førsteetasje på 5000 kvadratmeter og en andreetasje på 3000.

– Vi produserer om lag 600 produkter, sa Dobrev til forsamlingen.

Inne på fabrikken blir det produsert haugevis med blant annet lapskaus, karbonader og lammekebab. Det aller meste blir håndlaget. Det er noe av grunnen til at Teknologisk Matforum (TeMa) valgte å ta med Holmens i besøksrunden.

– De er innovative, nytenkende og bevisste, sier styreleder i TeMa, Stig Pedersen, til RA, som også skryter av Holmens’ produktutvikling.

Mange kunder
Holmens, som i gamle dager var en hermetikkfabrikk, har nå gått over til å bli en leverandør av ferdigmat og kjøttprodukter. De i overkant av 230 kundene er fordelt over forskjellige markeder og bransjer.

– Vi leverer til blant annet Coop, Ikea, Stavanger Universitetssykehus, og en del kantiner, sier fabrikkdirektør Dobrev til RA, som legger til at de nylig gikk inn i et samarbeid med Thon.

– Positivt
TeMa-styreleder Pedersen tror mange er overrasket over hvor stor og omfattende produksjon Holmens har.

På omvisningen var det folk fra hele Norges matbransje, og Pedersen forteller at representanter fra firmaer som Fjordland, Tine og Nortura har tatt turen.

– Det er jo konkurrentene, sier han og ler.

Krasimir Dobrev er glad for at de får besøk på fabrikken, og sier at det kan bety mye for Holmens.

– Ja, selvfølgelig. Vi treffer folk fra bransjen, og kan utveksle idéer og tanker. Vi har felles interesser, og det kan gi nye idéer, sier han.

Til slutt fikk de besøkende et godt måltid etter en kald tur gjennom den store fabrikken. De fleste var fornøyde med omvisningen, og satte i et samstemt «ja» rundt bordet da spørsmålet kom opp.

Næringsmiddeldagene fortsetter fram til og med fredag.

Mer fra Dagsavisen