Stavanger

Flertall for nødhjelp til Viking HK

På dagens møte i kommunalstyret i kultur og idrett (KKI) ble det bestemt at Stavanger kommune bevilger 350.000 kroner til Viking HK, for å hjelpe på klubbens dårlige økonomi.

Arbeiderpartiet, Venstre, Høyre og Senterpartiet stemte for å bevilge Viking 350.000 kroner, mens Fremskrittspartiet stemte mot. Frps Atle Simonsen mener at pengene heller burde være gitt som et lån.

- Idrettsmidlene skal gå til barn og unge, og ikke voksne og elitesatsing. Vi ønsket å bevilge 500.000 kroner over fem år som et lån, da vi mener at med det smale idrettsbudsjettet flertallet har vedtatt så er det ikke rom for å gi penger til eliteidrett. Vi kan heller ikke gi ekstra penger til alle idrettslag som havner i et økonomisk uføre, sier Simonsen.

Har slitt

Viking HK har i en tid slitt med svak likviditet og dårlig inntjening, og har en negativ egenkapital på like under tre millioner kroner.

I oktober søkte klubben om et kommunalt tilskudd på 500.000 kroner, og til dagens møte i kommunalstyret for kultur og idrett (KKI) innstilte kommunaldirektør Leidulf Skjørestad og idrettssjef Arne Tennfjord på at kommunen skulle hjelpe håndballklubben med 350.000 kroner.

- Viking HK har vist evne til å ta grep for å snu den økonomiske situasjonen klubben befinner seg i, både gjennom administrative og sportslige tiltak, på veien mot klubbens mål om elitesatsing i 2015. Med bakgrunn i betydningen et elitelag vil ha for Stavanger by og regionens håndballsatsing, vil vi foreslå at Viking HK støttes med 350.000 kroner, sier Skjørestad.

- Forstår skepsis

Bjarne Kvadsheim, nestleder i KKI (Sp), forklarer at grunnen til at dette i det hele tatt er en aktualitet, er de ekstraordinære midlene de har fått av utleie av idrettshallene til OTD-messen tidligere i høst.

- Stavanger kommune pleier vanligvis ikke å støtte opp om enkeltklubbers søknader, men akkurat i dette tilfellet har vi fått inn noen ekstraordinære midler som gjør tildelingen mulig. Jeg er blant dem som ønsker å tildele Viking HK disse midlene, men jeg har også full forståelse for de som ikke vil at kommunen skal gå inn med økonomisk støtte, sier Kvadsheim.

Var ikke informert

Styreleder i Viking HK, Rolf Arne Ferkingstad, var ikke klar over støtten før RA ringte, men sier at det var en særdeles hyggelig telefon å motta.

- Det er veldig gode nyhter for oss å høre at vi fikk 350.000 kroner av kommunen. Selv om vi har fått indikasjoner på dette før, så vet du aldri når politikerne skal bestemme seg. Dette var absolutt en hyggelig førjulspressang som gjør at vi kan gå 2014 lysere i møte, sier Ferkingstad.

Han forteller at det krever mer penger enn 350.000 for å kunne satse mot eliten igjen, men at dagens vedtak vil gi en signaleffekt som vil bidra ut over pengegaven kommunen har gitt.

- Vi er veldig takknemlige for at kommunen ønsker å hjelpe oss, og det hjelper på å vite at det er noen som vil satse på oss. Det er klart at det ikke er feil å gå ut på sponsormarkedet med kommunen i ryggen, så akkurat nå peker de aller fleste piler oppover for oss, så får vi bare håpe at det er enda flere som vil være med på turen oppover, sier Ferkingstad.

Mer fra Dagsavisen