Stavanger

Setter av 25 skatemillioner

Ap, SV og Rødt setter av 25 millioner kroner til ny skatepark på Tasta i sine budsjettforslag.

Eirik Faret Sakariassen (SV), Arnt-Heikki Steinbakk (Ap) og Truls Drageset Dydland (Rødt) er enige om å sette av 10 millioner i 2014 og 15 millioner i 2015 til ny skatepark på Tasta. Nå håper trioen at også posisjonspartiene blir med på et løft for skatemiljøet i Stavanger.

Da rådmann Inger Østensjø la fram sitt forslag til økonomiplan for Stavanger kommune i perioden 2014-2017, var det ikke satt av midler til den mye omtalte skateparken på Tasta.

Nå håper opposisjonspartiene Ap, SV og Rødt at de likevel kan få med posisjonen på et snarlig løft for skatemiljøet i byen.

- Vi i opposisjonen har lenge snakket varmt for å få parken tilbake så snart som mulig. Vi har også registrert at flere i posisjonen har gitt sin støtte til parken, både ordføreren, lederen av kulturstyret samt Bjarne Kvadsheim (Sp). Derfor håper og forventer vi å få flertallet med oss, sier kommunalråd Arnt-Heikki Steinbakk (Ap).

- Viktig for de uorganiserte

Da skateparken ble revet i august, kom det som en overraskelse på mange.

- Skateparken er viktig både for Tasta og Stavanger, og har i veldig mange år vært sentral for den uorganiserte idretten i byen. Vi setter en foreløpig ramme på 25 millioner til prosjektet, 10 millioner i 2014 og 15 mill. i 2015 - samme år hele anlegget skal stå ferdig, sier Steinbakk til RA.

Eirik Faret Sakariassen (SV) skulle ønske at den nye parken hadde stått klar allerede da den gamle ble revet.

- Vi har derfor hatt dette inne i budsjettet tidligere. Nå må vi derimot handle i etterkant, siden rivingen kom veldig brått på alle. Men vi må gjøre det beste ut av situasjonen, og derfor vil vi ha parken på plass i 2015 - ett år før skateklubben selv antar det er mulig. Så vi vil virkelig sette saken i høygir slik at alle som har brukt parken skal få tilbudet sitt tilbake, sier SV-politikeren.

100 skatere i bystyret

Faret Sakariassen var selv på tomten da rivingen startet.

- Da var det vanvittig mange skuffede ansikter å se. Veldig mange ble opprørte, noe vi til fulle fikk se da det dukket opp 100 skatere i bystyret kvelden jeg stilte spørsmål til ordføreren om saken. Også foreldrene til skaterne har engasjert seg sterkt. De er opptatt av at barna skal ha et sted å være. Vi er veldig flinke til å legge til rette for den organiserte idretten her i byen, men greier ikke legge til rette for dem som ikke er med i lag og organisasjoner, sier Faret Sakariassen.

- Anlegg for hele byen

Rødt har de siste årene lagt inn i sine budsjettforslag midler til renovering av skateparken på Tasta.

- Nå legger vi inn pengene som trengs, noe jeg håper posisjonspartiene legger merke til - og slenger seg med på. Parken er ikke bare veldig viktig for Tasta, den er viktig for hele skatemiljøet i Stavanger, sier Truls Drageset Dydland i Rødt.