Stavanger

Håp for skaterne

Skaterne som møtte opp i bystyret mandag fikk ingen lovnader, men et håp om framtidig park på Tasta ble tent. Det er politisk vilje til nybygg.

Bilde 1 av 3

Det var et høyst uvanlig syn som møtte politikerne da de var samlet for første bystyremøte etter sommerferien, da godt over 100 unge skatere troppet opp i bystyret i går kveld.

Etter at RA omtalte rivingen av skateparken på Tasta har flere engasjert seg i kampen for at det må bygges ny.

Helst umiddelbart

SV-representant Eirik Faret Sakariassen stilte på vegne av ungdommene direkte spørsmål til ordfører Christine Sagen Helgø (H). Politikeren ønsket å vite hvorfor skaterne ikke ble varslet om rivingen god tid i forveien, og lurte også på hva ordføreren kunne gjøre for å bedre forholdene til det utbredte skatermiljøet på Tasta og Vardeneset.

- Vi vet at skateparken på Tasta er en viktig arena for barn og unge i skatemiljøet og jeg tror jeg snakker på vegne av hele bystyret når jeg sier at vi ønsker å støtte opp om miljøet. Det foreligger heller ikke noe politisk vedtak som gjorde at parken ble revet, sier Christine Sagen Helgø.

Farlig område

Ordføreren påpekte at parken var nedslitt, og at det hadde vært tilfeller av mindre personskader i forbindelse med det utslitte anlegget. I den vurderingen får ordføreren full støtte, også i skatemiljøet. Problemet er at skaterne trenger en ny park fort.

Argumentet til ordfører Sagen Helgø om at kommunen nå setter i stand en ny innendørshall er ifølge talskvinne Monica Austerheim ikke godt nok.

- Den nye midlertidige hallen i Paradis er jo en mellomløsning fordi Stavanger skatehall på Storhaug nå skal rives. Vi trenger et skikkelig uteområde. Fasilitetene på Tasta betyr mye for skatemiljøet i hele byen. Det kan du jo se på dagens oppmøte, sier Austerheim.

Ingen lovnader

Det sier seg selv at ordføreren ikke kunne trylle fram en lovnad om umiddelbare tiltak, men Høyre-politikeren signaliserte tydelig at det ser lyst ut med tanke på en ny park i framtiden.

- Vi kommer til å legge dette inn i vår handlings og økonomiplan for 2014. Fram mot den tid vil vi jobbe med alternative tiltak, sier ordføreren og sikter til et samarbeid og spleiselag med fylkeskommunen og det private næringslivet.

Eirik Faret Sakariassen (SV) hadde håpet på en raskere og mer konkret løsning for ungdommene i det aktive miljøet.

- Jeg har selv vokst opp på Tasta, og brukte rampen aktivt da jeg var yngre. Skaterne burde fått et tydeligere forvarsel, hvor det forelå konkrete planer for utbedringer og ny skatepark. Jeg er ikke veldig fornøyd med svaret, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: