Stavanger

Nå ser Nygård mot nye horisonter

Etter at Heidi Jeanette Nygård sa opp i protest i Region Stavanger, har hun søkt hjelp hos karriererådgiver. Snart begynner hun som markedssjef.

I juni ble det bråk og skriverier da Heidi Jeanette Nygård i protest sa opp stillingen som kommersiell rådgiver i Region Stavanger, fordi hun ikke ble ny reiselivsdirektør.

Selv mente Nygård årsaken til at hun ikke fikk stillingen var fordi enkelte ikke likte at hun satte spor etter seg.

- Jeg hadde noen tøffe måneder, men du må bare heve blikket og se framover. Nå er jeg ferdig med dét, og er rustet til å gå videre. Alle erfaringene fra oppsigelsen har jeg valgt å ta med meg som lærdom videre, sier Nygård til RA.

Oppsøkte karriereveileder

Etter oppsigelsen i juni tok Nygård noen måneder til å tenke, samt oppsøke en karriereveileder for litt tips og råd.

- Etter at jeg sa opp ble jeg oppringt av mange byråer med forskjellige tilbud. Det var flere som fristet, men jeg ville ikke hoppe på det første og beste. Jeg hadde tilbrakt fem år i Region Stavanger, og måtte ha litt fri, sier hun.

Men det tok ikke så mange ukene før hun hadde fattet en avgjørelse.

Den 1. september begynner hun som markedssjef i kommunikasjonsselskapet Conventor, som blant annet har hatt ansvaret for Tour des Fjords, Offshore Strategikonferanse og Kaizers-konsertene i DNB Arena.

- Dette er et spennende selskap jeg har kjent til lenge. Her skal jeg som eneste person jobbe strategisk med salg og utvikling, og være med på å ta selskapet til neste nivå. Det å få jobbe med noe slikt i et spennende miljø passer meg perfekt, slår Nygård fast.

Conventor er en bedrift med 20 ansatte, og har kontorer på Storhaug og i Oslo.

- Jeg har fått frie tøyler når det gjelder min videre utvikling i selskapet, og noe av det som er aller viktigst for meg er at organisasjonen har plass til det kruttet jeg har å gi, sier Nygård og ler.

Ikke gründer ennå

En gründertilværelse var ikke noe Nygård hadde i tankene da hun forlot Region Stavanger.

- Mange lurte jo på om jeg skulle starte for meg selv, men jeg har flere styreverv og engasjement ved siden av jobben - så noe eget firma er ikke aktuelt nå, sier hun.

Blant annet skal den kommende markedssjefen være med i fylkesaksjonsgruppen for TV-aksjonen, og fortsette engasjementet i Ungt Entreprenørskap og Rogaland idrettskrets.

- Siden stillingen jeg går inn i er helt ny, kommer jeg i stor grad til å skape min egen arbeidshverdag. Her får jeg jobbe med arrangementer og konferanser over hele landet, og det gleder jeg meg til. For meg var det aldri et alternativ å finne et oljeselskap og sette meg på et kontor på Forus, slår hun leende fast.

Mer fra Dagsavisen