Stavanger

- Sa opp i protest

Heidi Jeanette Nygård blir ikke ny reiselivsdirektør i Region Stavanger. Selv tror hun det er fordi «enkelte» ikke liker at hun setter spor etter seg. Nå har hun sagt opp jobben som kommersiell leder.

Torsdag presenterer Region Stavanger deres nye reiselivsdirektør. Etter oppfordring viste kommersiell leder Heidi Jeanette Nygård interesse for stillingen, men en annen kandidat ble foretrukket. Derfor sa hun opp jobben etter fem år i Region Stavanger.

- Jeg må bare ta det som et signal på at styret i Region Stavanger ønsket å gå i en annen retning enn den kursen jeg har staket ut. Jeg er ingen bitter kvinne, det er jeg ikke, men jeg har jobbet her i fem år, og vet at jeg har et veldig godt forhold både til aktørene og de ansatte her, sier Heidi Jeanette Nygård til RA.

- Liker ikke at jeg setter spor

Nygård tror resultatene og medieoppmerksomheten kan ha felt henne.

- Jeg våger å si at jeg har fått til mye, og blant annet med hjelp av pressen har jeg markedsført regionen både nasjonalt og internasjonalt. Det har vært like mye en livsstil som en jobb for meg, og jeg har hatt det veldig fint. Men jeg er en kvinne som setter spor etter meg, og det er det kanskje ikke alle som har likt, sier Nygård.

- Hva legger du i det?

- Jeg tror ikke jeg skal utdype så mye mer enn det, sier Nygård.

- Vil alltid være meninger

Styreleder Sigrid-Helene Risa i Region Stavanger bekrefter at det er ansatt ny reiselivsdirektør etter avtroppende Ståle Brandshaug, men vil ikke kommentere navnet.

- Jeg har ingen kommentar til hvem som har fått jobben. Det blir presentert i morgen, Det er mange som skal informeres først, og det var et ønske fra kandidaten som har fått jobben at det ikke blir offentliggjort før. De som har søkt, men ikke fikk jobben, er informert om det, sier hun.

- Har noen av disse uttrykt misnøye med at de ikke fikk jobben?

- Det vil alltid være ønsker om hvem som skal få en slik stilling. Enn så lenge er det ingen som vet hvem som har fått den, så det er ingen som kan vite, sier Risa.

- Er du kjent med at flere ansatte skal være på vei ut dørene i etterkant av ansettelsen?

- Jeg er absolutt ikke kjent med at flere ansatte skal være på vei ut. Dette er en dynamisk organisasjon som er i medvind for tiden, sier hun.

Nygaard vil heller ikke svare for sine kolleger.

- Jeg kan bare forholde meg til at jeg har et godt forhold til både ansatte og kontakter utenfor vår organisasjon, og at jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk som syntes det er leit at jeg har sagt opp.