Stavanger

Jenterock til Checkpoint

Checkpoint Charlie satser på profilert bergensband kommende vår.

Fredag 15. mars spiller Razika på Checkpoint Charlie.

- Razika startet 2012 med å finne seg selv på toppen av en mengde årsoppsummeringer, både med albumet «Program 91» og med årets låt 2011: «Vondt i Hjertet», sier en fornøyd Nils Østenfor, bookingansvarlig på Checkpoint.

Halvparten av låtene på «Program 91» har norsk tekst.

- På tross av dette har Razika turnert flittig utenfor Norge og fått fenomenale kritikker i New York Times, NME, Village Voice, Uncut Magazine og Pitchfork, sier Østenfor.

Med nytt album

Fredag 25. januar kommer Razika med nytt album. Jentegjengen fra Bergen fikk nylig A-listet den første singelen fra albumet, «Oslo» på NRK P3.

«Razika kontrasterer en smittende melodi og et meget vrikkbart refreng med en avvisende tekst («Oslo. Du er ingenting, ingenting, ingenting for oss»). Kompet er så lett hoppbart at konsertgulv rundt om i landet vil gynge. Kanskje aller mest i Oslo?», skrev Bergensavisen i sin anmeldelse av singelen til terningkast 5.

Kjærlighet og savn

Kjærlighet og savn er gjennomgående tema når Razika gir ut den nye platen på nyåret.

- Låtene er fremdeles positive og lystige, men noen er også litt såre, sier vokalist og gitarist Marie Amdam til Byavisen.no.

Musikken er en blanding av både ska og indiepop, men det finnes også en rekke elementer fra indierock, punk og reggae. Razika er sterkt påvirket av de bergensbaserte bandene The Aller Værste, Gjennomslag og Program 81, melder Wikipedia.

Mer fra Dagsavisen