Stavanger

Toppkusk sentral

Tom Erik Solberg kan bli dagens mann på Forus. Se våre travtips!

Eks-bergenser Tom Erik Solberg ser i skrivende stund ut til å ende opp som landets mestvinnende travkusk i 2012. Tirsdag legger han turen til Forus Travbane, blant annet for å seire med to dansktrente hester som kommer til start med meget bra vinnersjanser.

Dagens bankere: Bankerfrie V5-forslag

På forhånd ser V5-omgangene på Forus, til forskjell fra sist tirsdag, relativt oversiktelige ut. Vi lanserer derfor våre største spilleforslag uten bankerkandidater. På våre mindre forslag har vi samtidig opptil flere singelstreker på kupongene. Denne tirsdagen handler om hvilken strategi man skal velge - enten dekke opp litt i flere av løpene, eller tro på lav utbetaling og med det klare seg med lav innleveringspris.Vi tilbyr kupongforslag i V5-spillet i begge kategorier og har i tillegg komponert et Dagens Dobbel-forslag.

V5-1:

1600 meter voltestart og full fart hele veien venter i dette løpet. Det kan bety galopper og i så fall "game over" for enkelte av deltagerne. Vi tror på 2 Puskas Blue som ikke imponerte i sin Norges-debut, men som heller ikke gjorde seg bort. Kommer hesten seg foran her, kan den lede hele veien. Vår luring heter 7 Asafa, den er omtrent ikke rørt i spillet.

V5-2:

3 hester skiller seg vel gjerne noe ut. 6 Kolbergs Lillefot imponerte sist og virker i rivende utvikling. 7 Rigel Storm var tapper i sitt nederlag sist og har fått løp i kroppen etter pause nå. 10 Våler Odin er best av alle i dette feltet, men er veldig lett på galoppen.

V5-3:

4 G.H.Trotter er vel gjerne det nærmeste man kommer en singelstrek på Forus-banen denne tirsdagen, men 8 Above Gold er ingen kastekjepp - med begge disse to på kupongen er man dekket.

V5A-4/V5B-1:

4 Ruth Reerstrup er en flink travhoppe som danske Bo Westergaard har treneransvaret for. Han overlater kuskingen til Tom Erik Solberg og kombinasjonen virker uslåelig. Det er kun en forbedret 2 Lucky Double T og 12 Digital Charcoal som etter mitt syn har sjanse til å kunne utfordre favoritten.

V5A-5/V5B-2:

10 East Edition galopperte fra seg en fremskutt plassering i V75-sammenheng i Bergen sist. Nå er det mer overkommelig selskap, og sitter formen i, er dette en god vinnersjanse. 7 Pan D.K. er luringen i løpet. Kan hesten erobre tetposisjon, blir den den ikke enkel å ta seg forbi.

V5B-3:

3 hester bør holde. 9 Rinde Kvikken hadde ikke dagen sist og må prestere bedre nå for å nå opp. 6 Wessel Odin blir favoritten og 8 Knell har fordel av kort distanse.

V5B-4/DD 1:

11 Urban Barsk imponerte ikke på Sørlandet så sent som på lørdag og det hefter vel gjerne et spørsmål ved enten form eller om hesten kommer til start i det hele tatt i dette løpet. Med hestens siste prestasjoner friskt i minnet så kan vi uansett ikke utelate hesten. Vi har uansett valgt å gardere med 6 Northern Casino som også det er en meget bra hest.

V5B-5/DD 2:

13 Doktor Jaros har rotet og galoppert litt i sine siste løp, uten feiltrinn denne gang så kan hesten vinne. 7 Ulsrud Rigg jakter en seier nå etter flere fine løp, og 1 Odintroll er nok en luring kjørt av Vidar Tjomsland.

Mer fra Dagsavisen