Stavanger

Tony Knapp gir seg som trener

Trenerlegenden Tony Knapp (75) har ledet sin siste økt. Den tidligere Viking-profilen fikk ikke forlenget sin avtale med Staals kvinner - etter tre andreplasser. Det gjør ham svært trist.

Bilde 1 av 3

- Jeg har nå bestemt meg for at det er på tide å gi seg som trener. Svært skuffende at Staal ikke ville forlenge kontrakten, sier Knapp til Rogalands Avis.

Veteranen har blant annet ledet Island, Vidar, Viking, Brann, Fredrikstad og Djerv 1919. I tillegg har han trent en rekke lokale klubber her i distriktet. Han vant også «the double» med Viking i 1979.

Koste seg med jentene

Knapp legger ikke skjul på at han syntes det var moro å prøve kvinnefotball på tampen av karrieren. Derfor var det også ekstra skuffende å ikke få bli med videre.

- Vi har hver sesong hatt store problemer med spillere som forsvant halvveis. Da har vi vært nødt til å fylle på fra junioravdelingen. I år mistet jeg fem faste spillere i sommer. Likevel klarte vi en andreplass, sier han.

- Føler du det er urettferdig?

- Andre får avgjøre det. Men resultatene mine med Staal-kvinnene er ikke så langt ifra det Hallgeir Hinna har på sine tre år med A-laget. Han sitter fortsatt, sier Knapp, og fortsetter:

- En trenerkollega av meg slo fast at om ikke tre andreplasser er nok er vi alle i trøbbel.

Forundret

Knapp peker på at det ikke alltid er resultater som teller i forhold til å få ny kontrakt med en klubb i Norge. Det gjør ham forundret.

- Jeg har hatt svake resultater en gang. Det var i Fredrikstad. Da rykket vi ned og det var mye turbulens. Men vi slo tilbake med suverent opprykk og poengrekord året etter. Utover det har jeg sjeldent ledet lag som har vært utenfor topp tre-fire, sier Knapp.

- Kan det være du er for krevende for omgivelsene?

- Nei. Det er et betimelig spørsmål, men jeg har lært at du må tilpasse deg nivået.

Nå er det slutt for Knapp. Men det er ikke fordi han er gått lei fotballen.

- Jeg kan ikke leve livet mitt uten fotball. Det vil ikke slutte. Det er et tomrom som må fylles. Siden lørdag har jeg nok sett sju-åtte kamper på TV. Og jeg lærer fortsatt. Hvordan kona holder ut vet jeg ikke. Den neste artikkelen dere skriver om meg handler nok om at jeg er skilt eller død., sier han lattermild.

Han er også opptatt av å takke spillerne for samarbeidet.

- Jeg har ikke hatt en kjedelig dag på jobben. De har vært fantastiske.

- Hva om noen tilbyr deg en ny jobb?

- Jeg har lovet familien at det er slutt, men jeg kjenner meg selv godt nok til å innrømme at det blir vanskelig å si nei.

Mer fra Dagsavisen