Stavanger

Ministerhjelp i innspurten

SV sliter på meningsmålingene før valget. Lørdag formiddag var miljøvernminister Erik Solheim i Stavanger for å støtte sine partifeller i innspurten av valgkampen.

Bilde 1 av 3

For i Rogalands Avis` ferske måling, er det bare 2,5 prosent av befolkningen som sier at de vil stemme på SV.

Eilef A. Meland henter mange personstemmer, og partiets ungdomskandidat Eirik Faret Sakariassen har vært svært aktiv i å fronte eget kandidatur i denne valgkampen. Har han lyktes, kan Molina dermed ryke ut av bystyret, selv om partiet har henne øverst.

SV får nemlig bare to mandater på den ferske målingen.

- Vi kommer til å få langt bedre resultat enn denne målingen. Det er jeg trygg på, sier Marcela Molina.

Ministerhjelp

I Geoparken ved Oljemuseet møtte de lokale SV-kandidatene miljøvernminister Erik Solheim lørdag formiddag. Han hadde to klare oppfordringer til satsingsområder for Stavanger: Utvidet kollektivtilbud og flere elbiler.

- Departementet vil gi penger til de byene som tar initiativ til å satse på kollektiv. Kommunene har innflytelse på to ting når det kommer til forbedring av miljø. Det ene er energibruk i bygg, og det andre er trafikken. Vi må ha ned forbruk av bil, og for å gjøre dette må man for det første ha en bybane, og for det andre få flere til å bruke elbiler, sier Solheim.

- Hvis alle hiver seg i bilen blir det kø. Et utvidet kollektivtilbud vil være til fordel for de som skal rekke jobb, de som ikke har bil, og de som har bil, men som ikke trenger å bruke den daglig, sier Solheim.

Miljøvenministeren trakk også frem de store klimaproblemene CO2-utslippene fører med seg.

- Alle må ta i et tak. Også Stavanger kommune. I Norge forventer vi i fremtiden flere ras, flom og havstiging, sier Solheim.

Bedre kollektiv

Fylkesrepresentant for SV, Rune K. Tvedt, er glad for å ha en miljøvernminister som bryr seg om lokalsamfunnet.

Tvedt mener at det er helt klare tiltak som må til.

- Nå velger folk bort kollektivtrafikken fordi bussene står i kø. Ved å fjerne parkeringsplasser, vil man se at det er tid å spare på å reise kollektivt. Vi må ha færre biler på veiene for mer bevegelse i trafikken. I Stavanger er 60 prosent av utslippene fra trafikken, mener han.

Tvedt synes det er synd at det politiske flertallet i Stavanger ikke er med på forslaget, og at de sier nei til blant annet rushavgift. Han mener det vil gagne befolkningen med en mindre trafikkert by.

- Det ser man i sommermånedene når Vågen stenges for bilister. Det er ingen som roper etter å få bilene tilbake, sier Tvedt.

Etter seansen i Stavanger skulle miljøvernministeren ta turen til Nord Jæren og åpningen av vindmølleparken.

Nyeste fra Dagsavisen.no: