Stavanger

Terrorforsvarere skal hjelpe terrorofre

Advokatene Arvid Sjødin og Brynjar Meling, kjent som forsvarere for mulla Krekar og terrortiltalte Shawan Bujak, blir bistandsadvokater for berørte etter tragedien på Utøya.

Brynjar Meling forteller at advokatkontoret han og Sjødin tilhører, har nedsatt en egen gruppe som skal arbeide med erstatningssaker etter terrorangrepet på Utøya.

De har blitt kontaktet av flere som har bedt om bistand.

Til Stavanger Aftenblad sier Meling at han forstår at noen setter spørsmålstegn ved at advokatene som har vært mest kjent for å forsvare klienter med et terroriststempel, nå skal bistå ofre for en terrorhandling.

- Jeg ser at det spørsmålet kan fremstå som berettiget, men vi er advokater som er vant til å jobbe med flere typer saker. Både Arvid Sjødin og jeg har flere bistandsoppdrag hvert eneste år, sier Meling som uttaler at han heller mener at erfaringene fra oppdragene for mulla Krekar og Shawan Bujak kan komme godt med.

- De gir oss en ballast som kvalifiserer mer enn å diskvalifisere oss for bistandsoppdrag i en sak som dette, sier Meling.

Han sier mange av dem som opplevde dramatikken på Utøya har behov for tett oppfølging både når det gjelder etterforskningen, men også når det kommer til et framtidig erstatningsspørsmål.

Mer fra Dagsavisen