Stavanger

Volleysand til bystrand

Eirik Faret Sakariassen (SV) mener kommunen bør investere i sandvolleysand fra Vågen-festen og lage bystrand i Emmaus.

Bilde 1 av 3

Det har vært flere maritime utspill i det siste før høstens kommunevalg. Høyre har vært ute med planer om bystrand i Jåttåvågen, mens Ap heller vil legge til rette med småbåthavn på nevnte sted.

Nå er SV og Eirik Faret Sakariassen inspirert av sol og strandliv i Vågen, og foreslår at Stavanger kommune kjøper det de trenger av sanden fra volleyballturneringen og lager skikkelig badestrand i Emmaus på Storhaug.

- Et plaster på såret

For som tidligere år er det bokstavelig talt hauger og lass av sand til salgs for de som vil kjøpe.

- I stedet for at privatfolk skal kjøpe sand for å lage seg en volleybane i hagen eller en egen strandflekk, kan kommunen være med og legge til rette med en bystrand, sier Faret Sakariassen til Rogalands Avis.

I Emmaus er det i dag noen få meter sand mellom vannet og store områder med grasplen. Drister du deg ut i vannet, er det mye steiner i bunnen.

- Området er fantastisk, og kan brukes enda mer med litt tilrettelegging fra kommunen, mener SVs bystyrekandidat.

SV var blant partiene som kjempet mot den nye reguleringsplanen i Emmaus, som blant annet åpner for 26 hus over to etasjer ikke langt unna bukten.

- Vi er ikke fornøyde med utfallet av den saken, og en bystrand i Emmaus kan være et lite plaster på såret for oppgitte beboere på Storhaug, sier den unge SV-mannen.

Han fikk gode tilbakemeldinger fra folk i Emmaus da han snakket med dem om forslaget.

- Eneste innvendingen noen hadde, var at med en sandstrand får de ikke være her alene. Det tror jeg er en pris de er villige til å betale, sier han.

Les mer om saken i lørdagens papirutgave av Rogalands Avis eller kjøp den som e-avis her:

function token(){return "?t="+new Date().getTime();}swfobject.embedSWF("http://www.e-pages.dk/rogalandsavis/teasers/2126/double_auto_flip.swf"+token(), "ep_double_flip_245_44", "300", "218", "9.0.28", "", {clickTag:'http://rogalandsavis.e-pages.dk', backgroundColor:'0xFFFFFF'}, {wmode: "transparent"}, {});

Nyeste fra Dagsavisen.no: