Stavanger

Studenter bak nytt akademisk tidsskrift

Redaktør Marianne Brand Bjørnestad savnet fag- engasjement på UiS. Derfor lanserte hun i går det studentdrevne, akademiske tidsskriftet Script!

Bilde 1 av 3

Studentene ved Universitetet i Stavanger (UiS) fikk i går det første møtet med tidsskriftet Script! Styret og bidragsytere delte i går ut det ferske bladet på campus, og ifølge Brand Bjørnestad ble det godt tatt imot.

- Jeg tror folk synes det er kult, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på at det er interessant å lese og at det ser grafisk bra ut, forklarer en stolt redaktør.

Hun studerer egentlig psykologi ved Universitetet i Oslo, men valgte å ta et årsstudium ved UiS.

- Jeg ble ganske overrasket over at det ikke fantes noe tidsskrift her. I Oslo er det mye mer vanlig, og UiO har over 20 knyttet til ulike fag. Så da måtte jeg jo lage et selv, forklarer Brand Bjørnestad.

Hun fikk med seg bekjente og noen flere, og har samlet inn bidrag fra både studenter og ansatte ved UiS. Med økonomisk støtte både fra universitetet og Stavanger kommune skal hun gi ut tidsskriftet én gang i kvartalet.

- Jeg håper Script! kan få studentene mer interessert i faglige spørsmål. Jeg vil skape engasjement, og bidra til at UiS kan komme seg over høyskolekneika, forklarer hun.

Den første utgaven tar opp arv og miljø som hovedtema. Neste utgave er allerede under planlegging. Det kommer i mars og vil ta for seg temaet religion.

Mer fra Dagsavisen