Stavanger

- Gladmat-gevinst på 200 millioner kroner

Gladmatfestivalen er et lysende eksempel på hvor verdifullt arrangements-turisme er for Stavanger.

Bilde 1 av 3

Hans-Øyvind Sagen, daglig leder i Confiro, klargjorde i forrige uke en beregning som viser at i løpet av matfestivalens fire dager, er de direkte virkningene i et samfunnsregnskap anslått til om lag 200 millioner kroner. Da er kun transport, servering, overnatting og uteliv tatt med i betraktning.

- For 15 år siden var det folketomt i Vågen om sommeren, mens hoteller i byen benyttet «pausen» til sommerrengjøring. Nå er Gladmatfestivalen blitt Nordens største matfestival - med et enormt potensial innen næringsutvikling, sier Sagen i Confiro.

De deltar i Arrangementsturisme-prosjektet som, på vegne av Innovasjon Norge, kjøres av PwC under ledelse av Helge Dønnum. Han ledet fotballforbundets arbeid for å sikre EM 2016 til Norge - hvor Sagen var Stavangers prosjektleder.

- Når Stavanger ble vurdert som vertskap for ett av verdens største idrettsarrangement, er det klart at vi kan få til andre store prosjekter, sier Sagen, som viser til de enorme avkastningene Ringenes Herre-innspillingen ga for New Zealand.

- Vi må gripe mulighetene som passer inn i våre strategier, sier han.

Mer fra Dagsavisen