Stavanger

«Nokas»-suksess

Er du en av de 222.000 som hittil har sett filmen om Nokas-ranet? I så fall har du vært med på å sette ny lokal kinorekord.

Bilde 1 av 4

Filmen «Nokas» hadde norgespremiere fredag 4. oktober, og på landsbasis har den allerede blitt sett av 221.796, basert på tall registrert søndag kveld.

Her i Stavanger har nesten like mange sett «Nokas» på én måned, som det antallet publikumssuksessen «Mannen som elsket Yngve» samlet på et halvt år.

- «Nokas» går så det suser. I løpet av den første måneden er den sett av 37.804 her i Stavanger og Sandnes, sier Stig M. Pedersen, film- og informasjonssjef ved SF Kino.

38.000 så «Mannen som elsket Yngve» i løpet av dens første seks måneder. Filmens totale besøkstall ble 175.000 på kino, noe som betyr at «Nokas» dermed er den best besøkte Stavanger-filmen noensinne.

Positivt overrasket

- Jeg er positivt overrasket over det høye besøket på så kort tid. Jeg hadde helt klart forventninger til filmen og et bra lokalt besøk, men hadde ikke trodd at den skulle gjøre det så bra som den har gjort det også på landsbasis. Over 221.000 besøkende på én måned er sterkt, sier Pedersen til Rogalands Avis.

Høye forventninger til besøkstallet hadde også Sjur Paulsen, daglig leder i Filmkraft. Under premieren i Stavanger sa han til regissør Erik Skjoldbjærg at han trodde «Nokas» kom til å «gruse» tidligere lokale publikumssuksesser som både «Alt for Egil», «Mongoland» og «Mannen som elsket Yngve».

- Næh, tror du det?, var Skjoldbjærgs kommentar til mine forventninger, sier Paulsen fornøyd med å ha fått rett.

Har truffet blink

Filmkraft-lederen var derimot litt usikker på hvor mange som ville se «Nokas» nasjonalt.

- Det er veldig kjekt at det har gått så bra, det unner jeg virkelig filmskaperne. Det virker som de har truffet spikeren på hodet. Alle i Stavanger har et forhold til denne hendelsen, og jeg tror dette er en film som også vil bli populær på DVD.

Filmkraft har bidratt med 600.000 kroner til «Nokas» som har et totalt budsjett på 24 millioner kroner.

- Vi har ikke investert penger for å få penger tilbake, men for at filmen skulle lages her i regionen samtidig som den ville legge igjen penger i vår region. Det er alltid gøy å være med på et prosjekt som går bra, konkluderer Paulsen.