Stavanger

Dette får du for 1 mill.

Hvis du ikke er veldig kresen, kan du komme langt med en million i hyttemarkedet i høst. Noen steder rekker faktisk en million til to hytter.

Bilde 1 av 7

Høsten er mellomsesong av salg og kjøp av fritidsboliger. Salget av vinterhyttene er ikke kommet skikkelig i gang og markedet for sommerhytter er på hell.

Et søk på Finn.no viser at det finnes 29 hytter til under 1.000.000 kroner til salgs i Rogaland. Det er rundt ti hytter flere enn i fjor høst. I Sirdal er 11 hytter under millionen til salgs. Prisene starter på 450.000 kroner.

Eiendomsmegler Tormod Roth i Eiendomsmegler1 peker på at både kjøpere og selgere følger været og sesongen. Men han tror ikke hyttene går ekstra billig selv om de selges utenfor sesongen.

- Vi er ferdige med sommersesongen, men ikke i gang med fjellhyttesesongen ennå. Jeg tror ikke det er noen kjempekupp, men nå kan man unngå veldig hard konkurranse, sier han.

Han mener selger ser på årstiden når de avgjør når de skal legge ut hytten for salg.

- Nye selgere kommer på banen når snøen legger seg. Folk er kanskje ikke i modus til å tenke hytter utenfor sesongen, sier han.

Johnny Olsen i DnBNor selger rimelige hytter i Egersund, nedre Sirdal og Flekkefjord.

- Det er en jevn strøm hele tiden. I det siste har vi lagt merke til a det er et rush etter sommeren. Det samme gjelder etter vinteren, sier han.

Rolf Henry Pedersen i Estate Eiendom selger mest hytter om sommeren.

- Fra våren og utover sommeren selger vi mest på landet. Nå er vi i siste del av sesongen.

Men han understreker at sesong ikke alltid er avgjørende for all omsetning av hytter.

- De attraktive hyttene blir alltid solgt, sier han.

Mer fra Dagsavisen