Stavanger

Vil ha buss for en tier

Nestleder Eirik Faret Sakariassen i Stavanger SV mener at bussprisen bør kuttes til ti kroner i sommermånedene.

Bilde 1 av 3

- Å kjøre buss for en tier er en sommerkampanje som det absolutt burde være mulig å innføre i Stavanger. På denne tiden av året er det en rekke festivaler i byen. Bare tenk på at det skal gå an å ta bussen ned til Gladmat for å ta en øl, så dra hjem igjen for en billig penge, sier Sakariassen.

Hedmark

Ideen om en langt billigere bussbillett har Sakariassen fått etter en busstur på Hamar.

Hedmark-trafikk innførte for to år siden en ordning i Hamar, Kongsvinger og Elverum under navnet «En tur for en tier».

Det går ganske enkelt ut på at prisen for en bussbillett settes ned fra 24 kroner til ti kroner i sommermånedene juni, juli og august for Hedmark fylke.

Vellykket

Stig Arne Jølstad, driftsleder i Nobina busselskap, sier at ordningen lever i beste velgående.

- Denne kampanjen har vi hatt på våre bybusser i to år nå. Det har fungert kjempebra. Jeg har sett at det har ført til langt flere passasjerer nå i sommermånedene, sier han.

For driftssjefen i Nobina kunne kampanjen like gjerne vært permanent, forteller han.

- Denne kampanjen er så god at for min del kunne den vært innført hele året rundt. Jeg tror den lave prisen frister flere til å benytte seg av bussen. Ved å ta bussen slipper folk å tenke på parkering i sentrum, dessuten bidrar det til å avlaste miljøet, sier han.

Miljøspørsmål

Faret Sakariassen forteller at han gjerne vil se gjennomslag for denne kampanjen neste år.

- Med flere biler på veiene i Stavanger er dette absolutt en god ordning for å skape et mer bærekraftig Stavanger. Vi må få flere biler av veiene og da er en slik kampanje noe som kan få folk på bussen, og bort fra privatbilen. Dette vil i lengden være svært gunstig for miljøet, og til neste år bør dette være på plass, avslutter han.

Ønsker kampanje

Karianne H. Nedrebø, kommunikasjonssjef i Kolumbus, forteller at de hele tiden jobber aktivt med kampanjer for å få folk til å reise kollektivt.

- Vi hadde en kampanje for fem, seks år siden. Da satte vi ned prisen på fleksipasset. Det fungerte utrolig bra. Hvert år søker fylkeskommunen om belønningsmidler for å få til slike kampanjer. De siste årene har vi prioritert andre kampanjer, men vi ønsker å få til en lignende kampanje som Hamar har til neste år, sier hun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: