Stavanger

Stavangers første «Neuro Trainer»

Stavangers første «Neuro Trainer» er skråsikker på at hun kan stable Viking-spillerne raskere på beina om hun får kna på dem - og ta en mental og emos...

Bilde 1 av 5

Stavangers første «Neuro Trainer» er skråsikker på at hun kan stable Viking-spillerne raskere på beina om hun får kna på dem - og ta en mental og emosjonell sjekk i samme slengen.

- Jeg har faktisk tenkt å kontakte Viking og høre om jeg får lov til å vise hva jeg kan, sier Malene Osa Michalsen.

Da må Åge Hareide, Egil Østenstad og kompani vurdere om de vil slippe én av Norges om lag 10 tilbydere av «Neuro Training» løs blant Martin Fillo og de andre i Viking.

Uoppdaget fenomen

Fenomenet er forholdsvis nytt i Norge, og «Neuro Training» og «nevrotrening» gir null treff på redaksjonell plass i det nasjonale mediearkivet Atekst.

Dette er en behandlingsmåte hvor alternative metoder, coaching, selvutvikling og selvhjelp er inkludert. Fokuset er på nervesystemet, og er en moderne variant av det mer kjente kinesiologi - en måte å kommunisere med nervesystemet på.

Ble kvitt ryggproblemer

- «Neuro Training» passer for alle. Jeg har hatt klienter som ble kvitt omfattende kviseproblemer, og jeg har hjulpet lamme folk, folk med fotballskader, ryggproblemer eller de som har en stresset hverdag. Et fysisk symptom kan gjerne ha en emosjonell årsak, og i «Neuro Training» jobber vi mentalt, emosjonelt og fysisk på én og samme tid når vi ser på muskler, skjelett og signalene til hjernen, sier Michalsen.

23-åringen fra Grimstad flyttet nylig fra Oslo og tok med seg klinikken hjem til Ytre Eiganesveien 19. Utdanningen har hun tatt i hovedstaden ispedd med studier i Spania og Danmark - samt ett års grunnfag i medisin. Interesse for feltet fikk hun av sin mor, som også er nevroterapeut.

Michalsen tilbyr også selvhjelpskurs og grunnutdanning for dem som selv ønsker å bli en «Neuro Trainer».

- Jeg er ofte «siste utvei» hos klienter som har prøvd «alt». Heldigvis kommer de aller fleste igjen og igjen, sier nevroterapeuten, som avviser at hun forlenger behandlingsperiodene for å tjene mest mulig penger:

- Nei, det er ikke noe poeng for meg. Noen blir friske etter én gang. Men mennesker møter utfordringer gjennom hele livet, og vi har alle et ønske om stadig å bli bedre. Da blir dette en metode for å bedre restitusjonen på, sier hun.

- Kommet for å bli

Skjebnen til alternativ behandling, som nevrotrening, er den naturlige skepsisen det møter.

- Det spiller ingen rolle om klientene er skeptiske. Jeg er såpass ydmyk at jeg sier ifra når jeg mener klientene heller bør oppsøke for eksempel en psykiater. I lengden vinner jeg på at klienter gir tilbakemeldinger til sine fastleger om at behandlinger hos meg faktisk har hjulpet, sier Michalsen, som er sikker på at fenomenet er kommet for å bli i Stavanger og Norge:

- Dette sprer seg som ild i tørt gress, og jeg planlegger ikke å markedsføre dette på noen annen måte enn gjennom jungeltelegrafen.

Mer fra Dagsavisen