Stavanger

TINY starter Hummel-butikk

Klesmerket Hummels satsing i Norge vil skje ut fra Stavanger.

Butikkjeden TINY har fått rettighetene til distribuere Hummel-klær og starter opp rene merkebutikker.

Den første butikken i Norge åpner i Vågen 33 i Sandnes. Butikk nummer to håper de å åpne i Stavanger sentrum.

- Butikken i Sandnes åpner før sommeren. Vi har lyst til å åpne en til butikk i år, men det er avhengig av hvordan vi treffer med den første butikken, sier styreleder Dag Terje Klarp Solvang i TINY.

Han sier at butikk nummer to i så tilfelle bør åpne i oktober, så den får med seg julehandelen.

TINY har siden starten i 2006 satset på klær, leker og utstyr til barn. I over to år har de hatt agenturet på barneklærne til Hummel.

- Vi har hatt en formidabel vekst både i antall utsalgssteder og omsetning i Norge. Denne utviklingen har nok vært med på at det var vi som fikk gleden av å overta hele agenturet på fashion, sier administrerende direktør og deleier i TINY, Ragnar Olsen.

Eierne mener det er et stort potensial for salg av Hummel-klær i Norge. 74 prosent av befolkningen kjenner allerede til klesmerket. I tillegg til å starte opp merkevarebutikker skal TINY også ha nettbutikk og selge Hummel-klær til andre butikker. Et 160 kvadratmeter stort showroom åpnes på loftet hos Melvær&Lien Idè-entreprenør, som eier 30 prosent i TINY.

- Vi har allerede snakket med en del butikker, og har noen kjedeavtaler i boks. Så responsen er god, sier Olsen.

For selve TINY-butikkene var 2009 et tung år, og tre butikker ble lagt ned. Tre butikker i Stavanger-regionen er igjen og de har hatt omsetningsøkning også i fjor. En intensjonsavtale er skrevet med ny franchisetaker. Den nye driveren håper å starte en ny butikk før sommeren i Stavanger.

- Ambisjonene våre er å åpne tre til fem butikker i året. Det er selvsagt avhengig av at vi får franchisetakere, sier Klarp Solvang.