Stavanger

- Tåler tøffe tak

18 år gamle Eirik Faret Sakariassen står rakrygget etter å ha opplevd enorm kritikk rundt sitt forslag om økonomisk boikott av Israel. - Det er mye svada, sier SV-politikeren.

Bilde 1 av 3

Temperaturen er høy på diskusjonsnettstedet siddisland.no etter innlegget til Sakariassen like før nyttår.

Lederen i Stavanger Sosialistisk Ungdom hadde sett seg lei på det han kaller israelske overgrep mot palestinerne, og tok til orde for en kommunal boikott av israelske produsenter av varer og tjenester.

Det forslaget fikk ikke passere i stillhet, for å si det mildt. Sakariassen har fått massiv kritikk for utspillet.

- Jeg tåler kritikk. Som politiker er det viktig å lytte. Det er en grunn til at vi er utstyrt med to ører og én munn. Imidlertid synes jeg det blir veldig mye svada fra kritikerne, sier Faret Sakariassen.

Les også: - Boikott Israel

- Har god kunnskap

Han har blitt kritisert for å være både kunnskapsløs, naiv og altfor ung til å mene noe om saken. I tillegg har flere gått langt i å antyde at forslaget om boikott av Israel er direkte rasisistisk.

Det finner politikeren svært provoserende.

- Jeg har god kunnskap om konflikten. Både historisk, og ikke minst over hva som skjer nå. Jeg har kontakt med mennesker som bor der, og har kjente som har bodd i området tidligere. I tillegg leser jeg mye om konflikten, sier Faret Sakariassen.

Han tar kraftig avstand fra å bli kalt en rasist, og mener slike utspill dessverre er typisk for nivået til motdebattantene.

- Det blir veldig mye svada og personkritikk av meg, framfor å være løsningsorienterte. Jeg finner svært få som har en alternativ løsning til hvordan den årelange konflikten kan få en løsning, sier han.

- Men er du ikke litt naiv som tror at du skal få gjennomført en kommunal boikott av Israel?

- Absolutt ikke. Jeg har bedt vår bystyregruppe fremme saken, og det skal de gjøre. Målet er nasjonal boikott av israelske varer før neste stortingsvalg i 2013, sier Faret Sakariassen.

Han kommer uansett til å fortsette som før, til tross for den massive kritikken han er blitt utsatt for i denne saken.

- Det inspirerer meg egentlig bare til å engasjere meg ytterligere i denne saken. Jeg har aldri vært redd for å uttrykke hva jeg mener, selv om enkelte er uenige, og driver med trusler, sier 18-åringen.

Les også: For alltid israelvenn

Modereres

Nyhetsredaktør Lars Petter Einarsson i Rogalands Avis sier at debatten på siddisland.no blir fulgt av redaksjonen, og at innlegg blir sensurert fortløpende.

- Vi ønsker temperatur på alle debattene, men krever et visst saklighetsnivå, sier Einarsson, som mener debatten om boikott av israelske matvarer har gått fint for seg.

- Det er imidlertid en vanskelig konflikt med mye følelser involvert, sier Einarsson.

Si din mening på Siddisland.

Nyeste fra Dagsavisen.no: