Stavanger

Pornobutikk tilbyr smørbrød

Det er lite snusk på bakrommet hos pornobutikkinnehaver Atle Melkevik. Der driver han nemlig egen smørbrødproduksjon. Atle Melkevik er inneha...

1 av 6

Det er lite snusk på bakrommet hos pornobutikkinnehaver Atle Melkevik. Der driver han nemlig egen smørbrødproduksjon.

Atle Melkevik er innehaver av Love Shop i Pedersgata og i tillegg til å selge slikt slike butikker selger - selger han også egenproduserte smørbrød.

- Det er nå aller mest en hobby og det går mest til venner og kjente, sier Melkevik og tilføyer:

- Jeg har aldri annonsert for smørbrødene. Salget går via jungeltelegrafen.

Melkevik har produsert smørbrød i omkring ti år. Men det er først de siste årene at det har ballet på seg.

- Legger litt i det

Og hos Melkevik er det ikke snakk om billigsmørbrød, skjønt prisene er ikke stive.

- Jeg legger litt i det og folk får mye mat for pengene.

Bare de beste råvarene er gode nok.

- Jeg jukser litt og kjøper den stekte løken hos Idsøe. Også roastbiffen kommer derfra.

Melkevik selger alle typer smørbrød, men selger mest av sine egne fire favoritter.

- Det er disse kundene vil ha.

I tillegg til roastbiff med løk går det i rekesmørbrød. Ifølge Melkevik er bare de beste rekene gode nok og da snakker han om reker fra Vassøy Krabbe.

Hjemmelaget

De to siste favorittene er smørbrød med rekesalat og kyllingsalat.

Rekesalaten lager han med de samme rekene, majones, litt mais og egg fra «Torjå».

Når det gjelder kyllingen bruker han fersk kylling og steker den i ovnen før den hakkes opp og blandes med løk og majones.

- I tillegg har jeg hatt bestillinger på elgsteik og andre middagsretter, røper Melkevik.

Stor interesse for mat

Melkevik har alltid hatt stor interesse for mat.

Bakgrunnen har han blant annet fra Godalen videregående skole der han har gått på kokk- og servitørlinjen.

- I tillegg har jeg drevet gatekjøkken på Sandnes for en evighet siden. Da jeg var ungdom jobbet jeg også på jernbanen og laget reke- og roastbiffsmørbrød som ble solgt på toget.

Kjøkken i butikken

For halvannet år siden fikk han laget et eget kjøkken i butikken i Pedersgata.

- Det handler like mye om at jeg er på jobb syv dager i uken. Da må man ha muligheten til å lage seg mat.

Mye av inspirasjonen for maten har Melkevik plukket med seg på reiser.

- Favorittretten for tiden er fra Litauen. Svinetarm fylt med moste poteter og bacon servert sammen med stekt løk. Det er veldig spesielt og godt.

Spesielt og godt var også det Melkevik bød på da Rogalands Avis var innom: Polsk kjøttsuppe med kumage og hvitløksbrød fra Litauen.