Stavanger

Vil ha flere elever fra bydelen

På Godalen videregående skole er det stort mangfold og meget godt miljø. Geir Lund kan godt tenke seg enda flere elever fra Storhaug. Torsdag...

Bilde 1 av 6

På Godalen videregående skole er det stort mangfold og meget godt miljø. Geir Lund kan godt tenke seg enda flere elever fra Storhaug.

Torsdag i forrige uke arrangerte Godalen videregående skole «åpen skole».

- Det handler om å få vist fram det vi kan tilby. Skolen var åpen for alle, men vi rettet oss spesielt mot foreldre og elever i ungdomsskolen, sier Geir Lund, avdelingsleder for utvikling og informasjon ved Godalen videregående skole.

Skolen er regionens største yrkesfaglige skole med omkring 800 elever, 130 lærere og 30 ansatte på drift og en skolebygning på 22.000 kvadratmeter.

- Vi er store på vår mekaniske avdeling kalt teknikk og industriell produksjon. I tillegg er vi store på restaurant- og matfag. Vi har også en 40-årig tradisjon på byggfag, sier Lund.

Mer fra Storhaug

Skolen tilbyr også programområdene design og håndverk, elektrofag, medier og kommunikasjon og påbygg til generell studiekompetanse.

Godalen er opprinnelig en avdeling av Bergeland videregående skole som ble skilt ut på 1960-tallet.

Ifølge Lund rekrutterer skolen elever fra hele byen og nabokommuner.

- Men vi kunne godt tenkt oss mer elever fra Storhaug bydel. Slik jeg ser det ville det ha gitt skolen en bedre forankring i lokalmiljøet.

Godt miljø

Lund betegner miljøet på skolen som meget godt.

- Det er veldig rolige dager for dem som skal ta seg av elevkonflikter. Her føler elevene seg trygge og tonen på skolen er meget bra, sier Lund.

Skolen har også en egen avdeling som kalles «Sjøhuset».

Lund forteller at det er en avdeling for elever som faller utenfor det vanlige skolesystemet og trenger spesiell tilrettelegging.

Imponerende

På en omvisning får vi se flere kantiner, storkjøkken, restauranter, frisørsalonger, systuer og imponerende verksted med det siste innen avansert utstyr.

Kristoffer Handeland og Andreas Stuestøl, som går på teknikk og industriell produksjon, har satt opp en automatisk flaskeskjenker.

- Vi ville se hvordan den fungerer, sier Handeland og røper at maskinen går på luft elektrisitet og at den er programmert via en datamaskin.

Kjekt og hardt

På et av kjøkkenene treffer vi Kristoffer Lundgren, Kristoffer Mo, Andreas Karlson og Svein Eirik Todnem som har planer om å bli kokker.

- Det er kjekt og vi har lært mye, men det kan være ganske hardt arbeid av og til, er tilbakemeldingen.

- De som går på restaurant- og matfag lager maten som kan kjøpes for en billig penge i kantinene våre. Ellers er det gratis skolefrokost minst en gang i uken, sier Lund og tilføyer at skolen også tilbyr selskapslokaler og hårklipp, sier Lund.

Ellers må vel Godalen være den eneste skolen i distriktet med egen vinkjeller og to barer.

- For at elevene skal lære må det være så realistisk som mulig, sier Lund.

Det er kjekt og vi har lært mye, men det kan være ganske hardt arbeid av og til.

Mer fra Dagsavisen