Stavanger

Løgne i finanskrisen

En rekke profilerte artister fra ulike miljøer i Stavanger-distriktet samles i komedien «Løgne Pengar» med premiere på Stavangeren 4. mars. Per Inge Torkelsen finner en koffert med 15 millioner kroner i tusenlapper, midt i finanskrisen.

Kvammen og Sægrov Produksjoner AS lager en Stavanger-tilpasset versjon av Ray Cooneys «Funny Money», med Per Inge Torkelsen og Sigrun Eriksen i hovedrollene.

Kristian Arntsen, André Hageseter, Arnt Olav Klippenberg, Bente Harestad Haukaas, Marco Kanic og Rune Bjerga står på rollelisten.

- Vi har samlet en gjeng av nesten alt som kan krype og gå fra ulike humormiljøer i distriktet, sier produsent Jon Arne Sægrov.

- Det er seks år siden sist komedie på Stavangeren, «Fanget på nettet». En av grunnene til at vi setter opp komedie på ny nå, er at vi har funnet et manus som er 10 år gammelt, men som jeg er overbevist om er tidsaktuelt tilpasset til Stavanger i finanskrisen, sier Sægrov.

Per Inge på rømmen

Pål Mangor Kvammen har regien på forestillingen, der Kjell Stokka (Torkelsen) forbytter stresskofferten sin.

- I stedet for skjerf, hansker og ei halv ei med gauda finner han 15 millioner kroner. Stokka driver et firma som ikke akkurat går kjempesprekt i finanskrisen, og Stokka bestemmer seg for å beholde pengene, forteller Kvammen.

De bestemmer seg for å rømme landet, og kona, Gunn Stokka (Sigrun Eriksen) vikler seg inn i voldsomme løgner i møte med politiet.

- Jeg er god til å lyve. Dette er en som helt vanlig hverdag for meg, repliserer Eriksen, sist sett i revyen Grei Anatomi.

Det blir voldsomt kjekt å rive med andre ting enn revy. Her får vi likevel spille med nye folk, i en ny setting. Dessuten: Jeg lo masse når jeg leste manus, og det er det ikke ofte jeg gjør, sier Eriksen.

- Ufattelig løye

Kvammen falt pladask for Ray Cooneys manus.

- Hvis publikum bare får det halvparten så kjekt som vi har hatt det på de to første leseprøvene, så blir dette ufattelig løye, sier Kvammen.

Bente & Oli-halvdelen Bente Harestad Haukaas spiller Laila Pedersen, kona til Alf Pedersen (Arnt Olav Klippenberg). De to er et vennepar av det noe kjedelige ekteparet Stokka. Det noe satte ekteparet Stokka holder til i Plutosvingen, mens paret Pedersen holder til midt på Saxemarka.

- På Costa del Solsletta, med den ballasten det fører med seg, bemerker Torkelsen med et smil.

Marco Canic og Andre Hageseter spiller politimenn med ulik moralsk ballast, Rune Bjerga agerer drosjesjåfør, og Kristian Arntsen er nederlandsk fotgjenger.