Stavanger

- Bra med kunst som utfordrer

Leder Eirik Faret Sakariassen i Stavanger SU mener skoleelever kan dra nytte av utstillinger som Kjetil Finnes «Cliff Hotel - An Odyssey».

- Vi i SU ønsker kunst som utfordrer folks meninger, normer og verdier. Det er ikke snakk om god eller dårlig kunst, men kunst som kan sette dagsaktuelle ting på dagsordenen. Det er noe vi trenger mer av, sier Sakariassen til Rogalands Avis.

I utstillingen som nå er i Kulturtorget, tar Finne utgangspunkt i historien bak Cliff Hotel, et palestinskeid hotell okkupert av israelske militærmyndigheter. Rogalands Avis skrev tirsdag om KrF-politiker Bjarne Bjelland som mener skoleelever som ser utstillingen til Kjetil Finne får et ubalansert bilde av Midtøsten-konflikten.

- Jeg har selv sett utstillingen flere ganger. Den treffer publikum veldig hardt, det er ingen tvil om det, men jeg har stor tro på at skolevesenet i Stavanger klarer å få fram begge sider av konflikten i undervisningen. Undervisningen i skolen må være nyansert, og gi en korrekt framstilling av situasjonen. På den annen side er det veldig bra at skoler tar med klasser for å vise det som faktisk er virkeligheten for mennesker som bor i området, sier Sakariassen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: