Stavanger

Legender

«Har du spilt fotball?» Hun kikket litt nøyere på meg. Kanskje ville hun granske meg for å ikke bli lurt av de unge, entusiastiske mannfolka som kunne...

«Har du spilt fotball?» Hun kikket litt nøyere på meg. Kanskje ville hun granske meg for å ikke bli lurt av de unge, entusiastiske mannfolka som kunne sin lokale fotballhistorie. «Nnjaaa, jeg har jo det,» måtte jeg innrømme før jeg startet på forklaringen om hvordan spillet var i gamle dager, et par tiår før kvinnen med dådyrøynene ble født ...

Vår utmerkede avis er én av mange sponsorer til torsdagens kamp på Viking stadion. Til tross for at byen vår flommer litt over av både det ene og det andre akkurat denne 2008-sommeren, så synes jeg en kamp mellom gamle helter på Liverpool og i Viking, er en fin idé. Byene våre er jo kulturhovedsteder. At mye av overskuddet, ifølge arrangørene, går til veldedige formål, er også verdt å nevne.

«Tiden leger alle sår,» heter det. Viktige unntak er gamle fotballskader, banesår og kjærlighet. Min diagnose er ikke ferdig utredet ennå, men enn så lenge er jeg smertelig klar over fotballens bidrag. «Oj, oj, oj,» sa legen som kikket på MR og røntgen av ryggen. Jeg lot være å nevne at den forvridde søylen han oj-et seg over, hadde båret meg fire mil i kupert golfterreng uken før, og at jeg ikke liker å ta imot ekstraslag - verken fra Ali, Eppa, Tutta eller Tiger.

Men nå vaser jeg meg bort. «Liverpool Legends» kommer hit torsdag kveld. Selv om jeg ikke har helse til å ofre noen flere korsbånd i dette livet, så skal jeg selvsagt overvære seansen. Og jeg skal vokte meg vel for å si noe stygt om utvalget som utgjør «Viking All Stars». At Uwe Rösler og Gunnar Halle gjestespiller skal nok vikingene bare være glad for. Men hvor er Isak Arne Refvik på plakaten? Du er banker på laget, Isak!

The Football League laget i 1998 en liste over 100 legender i ligaens historie. Ingen av Liverpools spillere på den listen kommer hit, men det gjør ikke så mye. Min favoritt kommer. Det er Jimmy Case (54). Han skremte keepere fra 40 meter og innover. Da jeg så Liverpool på 70-tallet laget han brennemerker på både stolpe og tverrligger fra over 30 meter. Vinnermålet. Lurer på hvordan ryggen hans er nå?

Mer fra Dagsavisen