Stavanger

Trollfar i trollskogen

Trollskogen på Hundvåg har en magi over seg.

Bilde 1 av 2

Trollskogen på Hundvåg har en magi over seg som bringer fram smilet, åpner sansene og stimulerer lekelysten. Trollfar i skogen er pensjonist Johan Kulleseid.

Nå er det 10 år siden Kulleseid tok med seg sag og trillebord inn i skogen. Et nettverk av stier, eventyrtelt, grillplasser, bruer og leirplasser er skapt med et engasjement som blir formet gjennom Kulleseids staute never.

- Jeg elsker å se folk bruke plassen. Søndager tar jeg meg en tur i skogen bare for å se på folkene og kose meg. Folk hilser, smiler og tar en prat med meg. Det setter jeg stor pris på, sier Kulleseid. Vi drar innover i skogen, ned mot vannet, på vandring i et variert landskap.

Skogens vokter

Barna roper Johan, de vet godt at det er skogens vokter og ildsjel de snakker med. Hundvåg skole er på skoletur med hele 2. trinnet den dagen vi besøkte Trollskogen.

- Han er helt herlig, sier lærer på Hundvåg skole Elin Willgohs, som ikke klarer å rose Johan Kulleseid nok.

Navnevalg

- Kommunens folk i natur og idrettsservice er fantastiske. De har alltid vært positive og jeg har fått lov til å gjøre som jeg vil. Hva kan vel jeg gjøre galt, forteller Kulleseid. Friområdet åpnet den 7. juni 1998. Omtrent samtidig begynte Johan med sitt kjærlighetsforhold til bark, bekker og skogen i området.

- En barnehagetante så at det var en magisk stemning, nesten som en trollskog, forteller Kulleseid. Barna jublet for ideen om å kalle skogen Trollskogen. Dermed var navnet bestemt. Området er tilrettelagt for tur på regnvåte dager. Her finnes alltid et sted å sitte tørt.

Mer fra Dagsavisen