Stavanger

Ble hedret av kongen

I kongeboligen Ledaal fikk hjertelege Leik Woie heder en konge verdig.

Familie, venner og kolleger møtte mannsterke da tidligere avdelingsoverlege ved hjerteavdelingen på SUS, Leik Woie, mandag mottok kongens fortjenstmedalje i gull. Woie får fortjenstmedaljen for sin livslange innsats for hjertemedisin, for at han selv tok initiativ til å starte Hjertelaget og for sin omfattende forskning innen faget.

Gratulanter i kø

- Leik Woie har satt varige spor etter seg. Det at han i sin tid var med på å sette i gang den såkalte «hjertebrua» til Skottland, gjorde at flere hundre rogalendinger fikk den behandlingen de trengte, sa fylkesmann Harald Thune før han overrakte prisen.

Blant gratulantene var også styreleder i Helse Stavanger, Oddbjørg Starrfeldt, klinikkdirektør ved SUS, Sverre Uhlving, ordfører Leif Johan Sevland og representanter fra familien.

Hele Norges hjertelege

Oddbjørg Starrfeldt var full av lovord i sin gratulasjonstale. Hun proklamerte første del av Håvamål, til mannen hun kaller en hjertelege i dobbelt forstand.

- Det har aldri vært noen tvil om hvem som har vært hjertelegen i Rogaland, ja i hele landet, for den del. Ditt arbeid vil sette spor lenge etter at du ble pensjonist, sa Starrfeldt.

Også ordføreren hedret Woie i sin gratulasjonstale.

- Som fersking i politikken fikk jeg et godt råd av Arne Rettedal: Gjør hva du vil, men når Leik Woie sier noe, skal du høre på han, sa ordfører Sevland.

Aktiv pensjonist

Leik Woie fyller snart 70 år, men har tatt på seg helgevakter på hjerteavdelingen på SUS helt fram til jul.

- Så lenge du har helsen i behold, er det viktig å fortsette med det du brenner for, sier Woie som var synlig rørt over all oppmerksomheten, han hadde en ydmyk tilnærming til det å få kongens fortjenstmedalje i gull.

- Jeg setter veldig stor pris på å bli satt pris på, og er takknemlig for at så mange har møtt opp i kveld, sier hjertelegen.

Woie takket også fylkeskommunen for at han ble anbefalt til den gjeve utmerkelsen, og for at han fikk feire dagen i kongens bolig, Ledaal.

Mer fra Dagsavisen