Stavanger

Kong Harald mest pop

Troner øverst når folket feller sin dom over kongefamilien.

Kong Harald nyter stor respekt i folket. 46,5 prosent mener han er den beste representanten for det norske kongehuset, ifølge en meningsmåling som Infact har gjort for VG.

Kronprins Haakon kommer som en god nummer to på listen, med støtte fra 28 prosent av de spurte.

Litt flere menn enn kvinner foretrekker kongen, mens det er noen flere kvinner enn menn som mener kronprinsen er den beste representanten for kongehuset.

Dronning Sonja inntar tredjeplassen, med 9,5 prosent. Men forskjellen er større blant kvinners og menns syn på hennes egnethet. 4,2 prosent av de spurte mennene i undersøkelsen mener dronningen er kongehusets beste ansikt utad, mens 14,7 prosent av kvinnene mener det samme.

Kronprinsesse Mette-Marit kaprer fjerdeplassen på listen og må dermed se seg slått av dronningen. 4,2 prosent av de spurte mener kronprinsessen er kongehusets beste representant. Noen flere menn enn kvinner er enig i denne konklusjonen.

Prinsesse Märtha Louise støttes av 2,9 prosent av de spurte. 2,4 prosent av mennene og 3,4 prosent av kvinnene mener prinsessen er det beste valget for monarkiet.

Ektemannen Ari Behn får støtte fra bare 0,5 prosent av de spurte kvinnene, mens 2,4 prosent av mennene mener han er kongehusets fremste representant. Ari Behn har en støtte på 1,5 prosent totalt.

Samtidig har 7,5 prosent av de spurte i meningsmålingen ingen bestemt oppfatning i saken. (ANB-NTB)