Stavanger

Helt pyton på Tau

Tre pytonslanger, tre kongeboaer, to skilpadder, en haug med edderkopper og en skorpion. De to politibetjentene på Tau fikk en litt spesiell dag på jobben.

- På Falck sier de at dette er noe de får inn forholdsvis ofte, men det er vel ikke hver dag vi finner noe slikt på Tau, sier politiførstebetjent Paul Ursin ved Strand og Forsand lensmannskontor.

Ursin og makkeren hans fikk litt av et syn da de banket på døren til en privatperson på Tau i går formiddag. Tre pytonslanger, tre kongeboaer, to skilpadder, flere edderkopper og en skorpion.

- Edderkoppene og skorpionen fikk han beholde, men de andre dyrene er ulovlige å eie i Norge, sier Ursin.

Klekkelig bot

- Dyrene blir oppbevart hos Falck foreløpig. Mattilsynet er også varslet i saken. Sannsynligvis vil eieren søke om dispensasjon, men erfaringsmessig er det ikke ofte det gis, sier Ursin.

Eieren kan for øvrig vente seg en klekkelig bot.

- Det er ønske om å overføre slagene og skilpaddene til en dyrepark eller en lignende institusjon, men de er rimelig fylt opp med denne type dyr. Det har vært en del beslag av slike den siste tiden, sier Ursin.

Spesiell dag på jobben

- Dyrene blir i alle fall holdt i live, og så får vi se hva som skjer med dem videre, sier Ursin.

- Dette var vel ikke en helt vanlig dag på jobben?

- Nei, det var vel ikke det. Vi fikk prøve å holde dem også. Det er vel kanskje ikke helt vanlig her på Tau, men vi har jo mye spesielle saker i denne jobben, smiler Ursin.

Mer fra Dagsavisen