Rune Christiansen, daglig leder i Lervig Aktiebryggeri, sier at bryggeriet den siste tiden har jobbet med produksjonen.
- Det store aberet vårt er at vi ikke tapper selv. Det er dog en sannhet med modifikasjoner. Alt øl som går ut på fat eller i tankbil til byens utesteder kommer direkte fra oss.
I dag tappes Lervig hos Trio i Skien, og ifølge Christiansen skal det ikke gå så veldig lang tid før det kan tappes i Stavanger.
- Grunnen til at vi ønsker å tappe selv er fordi vi vil å bli ordentlig lokale, samtidig som vi ønsker bedre kontroll over produktet vårt.
- Når ser du for deg at dere tapper selv?
- Vi håper at vi er i gang i løpet av en 12 måneders periode. Litt av problemet er at vi må gjøre det litt annerledes enn de store bryggeriene. Blant annet blir det altfor omfattende for oss å ha et flaskesystem basert på gjenbruk.
- Hva vil dere gjøre da?
- Det går mot boks for volumproduktene og resirkulerbare engangsflasker for forskjellige spesialøl.
I løpet av kort tid kommer Lervig med sitt første egenproduserte sommerøl. I løpet av en periode på 12 måneder kommer bryggeriet med tre nye øltyper.
- Foreløpig ønsker jeg ikke å si noe mer utover at det blir sesongprodukter, sier Christiansen.