Stavanger

Vil gi 16-åringer førerkort

Førerkort til 16-åringer vil gjøre distriktene mer attraktive for ungdom, mener et Høyre-utvalg.

Høyres distriktsutvalg slår fast at det er en utfordring å få ungdom til å bli boende i distriktene. Derfor bør man legge til rette for ordninger som gjør det lettere og mer attraktivt å bli boende utenfor byene, mener utvalget som foreslår begrensede førerkort for 16-åringer.

«Bil er det eneste virkelige alternativet for å komme seg fram store deler av landet. Høyre mener det bør tas initiativ til en prøveordning med et begrenset sertifikat for ungdom ned til 16 år», står det i innstillingen som ble lagt fram mandag.

En slik ordning skal gjøre det lettere å komme seg til skole og fritidsaktiviteter. Utvalget mener at den også kan gi bedre sjåfører ved at opplæringen skjer over lengre tid.

Høyres distriktspolitiske utvalg vil innføre fritt skolevalg over hele landet. Det foreslår også at lærlingeordningen forbedres ved at bedrifter i områder med vedvarende nedgang i folketallet får større tilskudd enn i dag. Borteboerstipendet bør styrkes og reisestipendet gjeninnføres for videregående opplæring. Forslagene fra distriktsutvalget skal nå ut på høring i partiet.(ANB)

Mer fra Dagsavisen