Stavanger

Jørpeland druknet i vannmassene

- Da jeg kom hjem var det tørt i kjelleren. Nå er det over en meter vann i vaskekjelleren, sier Hans Olav Seljeskog på Jørpeland.

Han ble oppringt av samboeren halv ett, og da han kom hjem presset vannet på kjellerdøren og vinduene.

- Det så ut til at det skulle holde en stund, men vinduet i kjellerdøren ga etter, og da fosset vannet inn, forteller Seljeskog.

Han flyttet inn i huset i Ekornveien for to uker siden. I kjelleren sto store deler av flyttelasset som ennå ikke var pakket ut.

- Vi fikk reddet litt bilder og andre viktige ting, men det ligger store verdier og flyter i kjelleren, sier han.

Seljeskog opplevde det samme for to år siden.

- Lille julaften fikk jeg oversvømmelse i det huset jeg bodde i før. Det ser ut til at vannet forfølger meg, sier han.

Bombekrater

Midt på dagen så det ut til at flommen skulle spare Jørpeland og resten av Strand for de verste ødeleggelsene. Men flommet bekkene over.

- Det ser ut som et bombekrater her nå, sier Walter Eriksen i Fjeldebakken.

Veiene forsvant

- Jeg har 10 centimeter vann i kjelleren. Deler av muren min henger i løse luften og vi har hatt en del vann i hagen. Men det er mange som er mye hardere rammet, forteller Eriksen.

Flere beboere i Fjeldebakken, Leiteveien og flere andre veier opplevde at veien regelrett forsvant.

- Det er ikke mer igjen av veien. Det er bare en stor elv. En minibuss ligger nedsunket i vannet. Jeg har aldri opplevd noe i nærheten av dette. Det ligner en krigssone, forteller en beboer i Leiteveien.

Tidlig på dagen ble det meldt om at 60 kjellere var oversvømt i Strand. Det tallet steg kraftig da folk begynte å komme hjem fra jobb. Fiskåna, som renner gjennom Jørpeland, gravde ut flere eiendommer i løpet av noen timer.

Det verste er over

Meteorologisk institutt melder at enkelte steder i innlandet har fått mellom 120 og 180 millimeter nedbør.

De neste dagene vil regnværet gi seg noe. Det er meldt enkelte regnbyger i dag og i morgen, men det verste regnværet er over.

Nyeste fra Dagsavisen.no: