Stavanger

Går for seier i alt

Her suser Alexander Kristoff (18) inn til suveren seier i Jadarrittet. Heltidssyklisten ønsker å vinne hvert turløp han stiller opp i.

- Først og fremst er dette løpet god trening for meg, men jeg går for seier i alt jeg deltar i. Det er viktig at sørlendinger og folk utenfra ikke får vinne slike lokale løp som Jadarrittet, sier Kristoff til Rogalands Avis.

I går fullførte Kristoff rittet på 2.51.06. At ambisjonene til Kristoff ligger høyere en seier i Jadarrittet er det liten tvil om.

- Thor Hushovd er forbildet mitt, og målet er å en dag bli så god at jeg får kontrakt med et utenlandsk profflag, sier Kristoff.

For seriøst

Rittleder Peder Evjen synes det er litt trist at løpet har blitt så seriøst de seneste årene.

- Det har muligens blitt altfor mange aktive syklister som deltar i løpet. Det gjør at løpet med én gang blir seriøst, noe som igjen fører til at færre folk melder seg på, sier Evjen.

I går stilte 155 deltakere til start. Evjen var fornøyd med både antallet og gjennomføringen av arrangementet. På grunn av det gode været hadde han håpet på opp mot 200 stykker.

- Arrangementet har gått uten problemer, og jeg vil betegne det som en suksess, sier Evjen.

Første gang i 1976

Første gang Jadarrittet ble arrangert var i 1976. Løpet har utviklet seg gjennom disse årene.

Før startet løpet i Egersund. Dagens utgave av løpet starter i Sandnes. Turen går deretter om Bue, Kartavoll, Brusand, Vigrestad, Varhaug, Karlsbu og Undheim før det til slutt ender opp igjen i Sandnes.

Akkurat som i dag og alle andre år er det Peder Evjen som er rittleder og står for hele arrangementet.

Evjen vil ikke love at han stiller neste år, men siden løpet har 30-årsjubileum, spørs det om ildsjelen klarer å holde seg borte.

- Det blir kanskje litt dumt å ikke være med neste år, siden det er et jubileumsår, sier Evjen.

Mer fra Dagsavisen