Stavanger

Skriver for teateret

Tore Renberg skal skrive et helt nytt barneteaterstykke for Rogaland Teater til jubileumsåret 2007.

Da feirer Barneteateret 50 år og Rogaland Teater 60 år.

Renberg sier at det er en stor utfordring å skrive et skuespill for Barneteateret.

- Det skrives ikke så mange nye stykker for barneteater i Norge og det er også en vanskelig sjanger, men desto større utfordring, sier Renberg.

Han sier at han i lang tid har vært i dialog med teateret angående å skrive et stykke for Barneteateret.

- Jeg ble aldri noen skuespiller selv, men jeg var med i Barneteateret fra 1986 til 1991, og spilte blant annet i "Bugsy Malone" med Kristoffer Joner og Marko Iversen Kanic.

Renberg spilte også selveste Bamsefar i "Hakkebakkeskogen" og hadde også en rolle i "Sjokoladefabrikken" av Roald Dahl.

- I og med at jeg innså at jeg aldri ville bli noen skuespiller, så hadde jeg i stedet en drøm om å få skrive et skuespill for Barneteateret. Og det er også en stor ære for meg å få lov til å gjøre dette, sier Renberg

Eventyrlig med musikk

Renberg sier at det er for tidlig å si hva dette barneteaterstykke skal handle om. Han er foreløpig i en utviklingsfase med selve stykket. Men Renberg kan si såpass at stykket ikke vil bli stedfestet til Stavanger

- Det jeg kan si er at det skal bli et eventyrlig stykke med musikk. Jeg kan vel også med sikkerhet si at selv om jeg også er musiker, så må jeg også innhente noe hjelp på den kanten, sier Renberg, som legger til at noe av utfordringen blir å lage et stykke som er moderne og som treffer barn og unge mennesker i dag.

Miks av Anny og Dahl

- Jeg håper at jeg med dette stykket kan lage en blanding av følsomheten i "Anny" og den galskapen vi finner hos Roald Dahl. Det er i alle fall det jeg vil streve etter å oppnå, sier Renberg.

Selv om 2007 er et stykke fram i tid, så er det ikke spesielt god tid han har på seg.

- Jeg har ikke så veldig lang tid i og med scenografien også skal lages. Det betyr at jeg har et drøyt år på meg før skuespillet må være ferdig skrevet.

Renberg sier at som utgangspunkt for å lage et teaterstykke for barn, så må han gå i seg selv for å kjenne etter hva han selv lot seg fascinere av som barn. Det er noe av disse tingene han vil hente fram når han skal skrive sitt skuespill.