Stavanger

Drivende populær

Bjørn Drivdal åpner i morgen sin utstilling i Klepp rådhus. Sist han stilte ut, for to år siden, ble 70 av hans 75 malerier solgt ut i løpet av en time. Og snart tre timer før åpning sto folk allerede i kø.

Denne gang har Drivdal 70 oljemalerier til salgs.

For to år siden var det mellom to og tre tusen mennesker som besøkte utstillingen til Drivdal i Klepp rådhus, og det virker ikke som interessen for hans bilder har blitt mindre, kanskje tvert imot.

- Jeg har allerede fått flere henvendelser fra folk som ønsker å kjøpe mine bilder før selve utstillingen, men det har jeg sagt nei til. Tross alt så inviterer jeg publikum til min utstilling, og da skal også de som kommer hit få lik mulighet til å kjøpe, sier Drivdal.

- Bør folk kommer et par tre timer før også i år for å sikre seg et bilde?

- Sist gang ga vaktmesteren beskjed til dem som kom tidligst at han måtte låse rådhuset fordi han skulle hjem og ha middag først. Så jeg tror nok folk bør vente til litt nærmere åpningstiden. Jeg åpner ikke dørene før klokken seks uansett, sier Drivdal.

Drivdal, som har atelier på Sola, bruker mye tid på å studere himmelen, og ikke minst naturen på Jæren hvor også de fleste motivene til bildene hans er hentet fra.

Jæren

- Jeg kan sitte lenge for å studere lyset på himmelen, men jeg bruker også flittig fotografiapparatet, nettopp for å fange inn de rase lysskiftningene. Spesielt når en skal studere de små detaljer, så er det interessant å studere fotografier, som kanskje har klart å fange inn et spesielt lys akkurat der og da, sier Drivdal.

En kan vel si det slik at Drivdal fanger inn sine motiver ved hjelp av foto og fri fantasi og hvor selve lysspillet i naturen er det sentrale.

Stemningsmaler

- Jeg er en stemningsmaler og er veldig opptatt av lyset og jakter på de forskjellige lysstemninger. I løpet av alle de årene jeg nå har holdt på så vet jeg at også publikum kan kjenne igjen mine bilder. De kjenner igjen selve stemningen i mine bilder, sier Drivdal.

I snitt ligger prisen på bildene mellom 4000 og 15.000 kroner.

- Jeg har kun ett bilde som koster 30.000. Det bildet kunne jeg ha solgt opptil flere ganger allerede, men også det skal henge for salg torsdag, sier Drivdal.

Utstillingen skal henge til og med søndag 30. oktober.

Drivdal stiller fast ut i Klepp rådhus, enten hver annet år eller hvert tredje år.

Mer fra Dagsavisen