Nyheter

Stavanger-direktørens forslag til budsjett er klart

Mer eiendomsskatt? Høyere avgifter? Dyrere barnehage og SFO? Nye bygg? Fredag klokken 09.00 kommer kommunedirektør Per Kristian Vareides forslag.

Per Kristian Vareide, kommunedirektør i nye Stavanger (og fortsatt rådmann i dagens Stavanger fram til nyttår) legger fredag formiddag fram administrasjonens forslag til handlings- og økonomiplan (HØP) for nye Stavanger. Dette skjer i Stavanger Hall på Clarion Hotel.

Fakta: 

Rådmannen legger i dag klokken 09.00 fram handlings- og økonomiplanen (HØP) for nye Stavanger.
HØP er en detaljert oversikt med alle postene i kommunens budsjett fra og med 2020 til og med 2023, og hvor mye penger som foreslås brukt til drift på hver post, og forslag til nivå på eiendomsskatt, kommunale avgifter og egenbetaling på tjenester.

Vedtatte, planlagte og foreslåtte investeringer er også en del av HØP-en, det samme er låneopptak og netto driftsresultat.

Nyvalgte politikere fra Stavanger, Rennesøy og Finnøy behandler budsjettet, som vedtas av kommunestyret i desember.

Kommunedirektør Vareide går gjennom totalen i budsjettet, før direktørene for de ulike ansvarsområdene tar en gjennomgang i tre ulike saler. Helene Ohm skisserer de store linjene for oppvekst og utdanning, Eli Karin Fosse oppsummerer området for helse og velferd, og Leidulf Skjørestad tar for seg områdene bymiljø og utbygging.
Handlings- og økonomiplanen blir tilgjengelig på hop2020.stavanger.kommune.no fredag klokken 09.00.

Mer fra Dagsavisen