Stanser app-bruk i skoler og barnehager

Stavanger kommune frykter brudd på personvernlovgivningen i skoler og barnehager og har derfor stengt alle apper som brukes til kommunikasjon med foreldre.

– Vi har sendt ut en melding til skoler og barnehager, om at fra mandag stenger vi bruken av alle apper og meldingstjenester i skoler og barnehager, sier skolesjef i Jørn Pedersen i Stavanger kommune til Stavanger Aftenblad.

Bakgrunnen for appstansen er at kommunen i en gjennomgang har sett at sikringstiltak og rutiner for personvern i skolene og barnehagene i kommunen ikke er gode nok.

LES OGSÅ: Mann (25) tagget på døren til politistasjonen

Papirlister fra mandag

Skolesjefen opplyser at det ikke er grunn til å tro at det har skjedd brudd på personvernlovgivningen, men at de likevel velger å stenge bruken av appene midlertidig.

Stansen gjelder apper og meldingstjenester som IST Direkte, Mobilskole, Spond og Kidsmonitor, ifølge avisa.

Stavanger kommune har ikke samlet dette i en felles app for alle skolene, men skolene bruker ulike varianter.

LES OGSÅ: Flere på yrkesfag slutter på skolen: – Nå skal det snu (+)

– Ikke felles system

– Det henger nok sammen med at vi ikke har et felles system for den type programvare på skolene. Men det er noe vi må vurdere å gjøre nå. Vi må få på plass et felles system som er kvalitetssikret, sier Pedersen.

Dermed må skolene og barnehagene i Stavanger igjen ta i bruk gamle tjenester som mail, sms, penn og papir inntil videre.