Nyheter

Spår flere korona-konkurser i utebransjen

Advokat Kjersti Lunde tror det er mange andre aktører i utelivsbransjen som vil lide samme skjebne som Hot.

Advokat Kjersti Lunde er oppnevnt som bostyrer for Hot, som gikk konkurs på grunn av koronastengt.

– Jeg har ikke fått en inngående kjennskap til selskapet ennå, men slik det ser ut nå, så ser det ut til å være en ren korona-konkurs, sier Lunde til RA.

– Det er en nattklubb som har gått helt greit. Driftsgrunnlaget har hovedsakelig vært fredager og lørdager. Driften har gått med knappe marginer, forteller Lunde videre.

LES OGSÅ: Homonattklubb slått ut av korona: – Trist og uvirkelig

Ikke bare Hot

Advokaten tror ikke Hot Open Mind er den eneste aktøren i utelivsbransjen som kommer til å gå konkurs. Hun tror mange i bransjen sliter, men at det først slår ut i konkurser til høsten.

LES OGSÅ: Hanekam-gründeren frykter at mange utesteder ikke vil overleve korona-pandemien. – De små med lokale ildsjeler er de første som går konkurs

Lite kapital

– Jeg tror absolutt at mange flere vil ende i samme situasjon som Hot. Nå kommer feriepengeutbetalingen. Det blir tungt for mange, sier hun.

Lunde tror støtteordningene gjennom de ulike krisepakkene kan holde noen gående en stund.

– Men kravene forfaller og må betales uansett etter en viss periode. Bedrifter som har kapital, har noe å tære på, men mange i utelivsbransjen går sjelden med store overskudd. Da er det lite kapital og lite å ta av i dårlige tider, forklarer Lunde.

LES OGSÅ: ONS-konsekvensene: – Det er snakk om tap av millionbeløp

Mer fra Dagsavisen