Sommerleir-deltakere i Sola ute av karantene

Flere nærkontakter ble torsdag ettermiddag satt i koronakarantene etter at to deltakere på Sola Turns sommerleir Camp Sola utviklet forkjølelsesymptomer, og derfor ble testet for covid-19. Sommerleiren har denne uka samlet 180 unge troppsgymnaster fra Sør-Norge.

 

Nærkontakter på sommerleiren ble umiddelbart satt i karantene i påvente av resultat av disse prøvene. Fredag formiddag er begge prøvene bekreftet negative og karantenen opphevet. 

LES OGSÅ: Derfor vil han gjøre Camp Sola til en tradisjon

Beredskapsledelsen og kommuneoverlegen i Sola kommune har samarbeidet tett med arrangøren av sommerleiren om oppfølging, rådgivning og forberedende smittesporing. 

– Sola Turn har i forbindelse med dette arrangementet hatt et godt opplegg rundt smittevern og eventuell smittesporing. Hendelsen minner oss om at koronaepidemien langt fra er over og at hele samfunnet fortsatt må følge gjeldende retningslinjer for håndhygiene og avstand, samt være observant på mulige symptomer, sier fungerende kommuneoverlege i Sola, Kristian Jong Høines.

 

LES OGSÅ: Viking har hentet ny målvakt – keeperteamet komplett

 

Fylkesmannen i Rogaland og Folkehelseinstituttet (FHI) er holdt løpende orientert om den mulige smittesituasjonen i Sola. 

– Vi har tatt smittevern på alvor under Camp Sola og skapt en arena for vennskap, idrettsglede og utvikling i trygge rammer. At noen blir syke etter en uke med hard trening, og masse fysisk aktivitet er ikke uvanlig. Vi er bare glade for at det i denne omgang viste seg å være forkjølelsessymptomer, sier daglig leder i Sola Turn, Jørn Arild Vika.

 

LES OGSÅ: Islandsk landslagsspiller åpen for å forlate Viking