Solberg til NRK: Første koronadødsfall i Norge

Torsdag kveld ble det første koronadødsfallet i Norge bekreftet, bekrefter statsminister Erna Solberg (H).

– Vi har nå i kveld fått vite om det første dødsfallet på grunn av covid-19. Et eldre menneske som har vært syk som nå har dødd. Og dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak sier Erna Solberg i et intervju i Dagsrevyen på NRK.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

– Vi må beskytte oss selv for å beskytte andre. Dette vil kreve mye av hver enkelt av oss, understreker statsministeren.

– Mine tanker går til de etterlatte, sier Solberg.

Oslo universitetssykehus bekrefter torsdag kveld at en eldre pasient som var innlagt på sykehuset, er død som følge av viruset. 

 

 

Stor medfølelse

Også helseminister Bent Høie (H) uttrykker medfølelse med dem som er rammet.

– Jeg har den største medfølelse med dem som i dag har mistet en av sine. Vi har fått det første dødsfallet i Norge som en følge av koronaviruset, og vi kommer beklageligvis til å oppleve flere, slår Høie fast i en kommentar til NTB.

Tidligere torsdag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge mot koronaepidemien.

– Vårt mål er at koronaviruset skal ta så få liv som mulig i Norge. Derfor har vi nå satt i verk svært strenge tiltak. Jeg oppfordrer alle til å bli med på dugnaden for å stoppe smitte og forhindre at mange blir alvorlig syke. Det er en dugnad som redder liv, sier Høie.

Torsdag ettermiddag la Solberg og helseminister Bent Høie (H) fram en rekke tiltak for å begrense smitten i forbindelse det med det pågående koronautbruddet. 

Blant annet stenges alle landets barnehager og utdanningsinstitusjoner og det innføres karantene for alle som kommer hjem fra reiser til utlandet etter 27. februar.