Nyheter

Snø og kaldt i fjellet – grått og vått i byen

I fjellet blir det snø og minusgrader resten av vinterferien. Befinner du deg i Stavanger må du belage deg på enda litt mer grått og vått vær.

– Onsdag blir det ganske bra vær i Stavanger. Det blir litt skyer, men også sjanser for sol i små perioder. Onsdag blir nok den fineste dagen i uken før det kommer nedbør på kvelden, sier Magni Svanevik, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Utover uken er det mer utrygt for regn i byen, men Svanevik sier det ikke er snakk om så mye.

– Det vil komme mest i ytre strøk, og der vil det være såpass kaldt at det kan komme som snø. Fra natt til torsdag vil det være et par minusgrader om natten i Stavanger, så også der kan nedbøren komme som snø eller sludd, sier hun.

– Så det blir altså en våt uke?

– Ja, det blir nok det. Grått og litt regn innimellom. Men sannsynligvis blir det finere lenger inn i landet, som i Sirdal og Hovden. Fram til fredag vil det bli snø, selv om det ikke blir de store mengdene. Men det er jo snø, og det er jo alltid bedre enn regn, sier meteorologen.

– Temperaturmessig vil det holde seg godt på minussiden. På nattetid vil det være ned mot ti minusgrader, mens det på dagtid vil være et sted mellom to og fire minus, legger hun til.

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i Stavanger og Sandnes i vinterferien

Vind og nedbør

I helgen vil det derimot komme inn et lavtrykk, mer vind og nedbør, både i Stavanger og i fjellet.

– Lørdag vil det bli regn i Stavanger og temperaturene vil stige litt, mens det fortsatt vil være snø i fjellet. Sirdal ser fortsatt ut til å få rundt fire minusgrader på lørdag, men det vil komme en god del vind fra vest, sier Svanevik.

Når det gjelder sjansene for sol står det ganske likt mellom by og fjell, men Svanevik tror sjansen kan være litt større for å få et solglimt på fjellet.

LES OGSÅ: Tre gamle telefonkiosker er forvandlet til bokbyttekiosker

Ikke øs-pøs

Selv om det skal regne i Stavanger mot slutten av uken sier Svanevik at det trolig ikke vil bli like mye regn som det har vært i det siste.

– Det vil ikke bli kraftige lavtrykk med mye regn og vind. Selv om det kan sludde vil det bli «lettere» og det vil kanskje ikke føles like ille når det ikke er konstant øs-pøs regnvær. Lørdag og søndag blir nok de våteste dagene i byen før det er antydning til at det blir tørrere igjen neste uke, sier meteorologen til RA.

Svanevik forteller at det er kjøligere enn normalt i februar denne uken, men at det vil stabilisere seg fra helgen og utover neste uke.

– Da vil temperaturen ligge nærmere normalen. Det vil si verken høy eller lav, sier Svanevik.

Så langt i år er det kommet 138,1 millimeter regn ved målestasjonen i Sola kommune.

– Det er 200 prosent av normalen. Så det har kommet mer enn vanlig, men jeg tror nok ikke det er noen rekord, sier Svanevik.

Mer fra Dagsavisen