Nyheter

Snart kan du spise for en hundrelapp i Stavanger

Nå er det ikke lenger bare i Sandnes du kan spise middag for en hundrelapp. I februar sparkes den første «Spis for 100»-festivalen i gang i Stavanger.

– Jeg har bodd noen år i Kristiansand, og det var der de startet «Spis for 100» for ti år siden. Det har vært en stor suksess der, og jeg syntes det var en veldig kjekk matfestival, så jeg har stussa litt over at det ikke finnes noe lignende i Stavanger, sier prosjektleder Andreas P. Berg til RA.

Han har tenkt på å starte et lignende konsept i Stavanger i tre år, men bestemte seg for å fullføre jobb og studier i Kristiansand først.

– Så kom jeg tilbake til Stavanger i høst, og da var det fortsatt ingen som hadde gjort noe med det. Så da tenkte jeg; «ja ja, da får jeg bare gjøre det selv», sier Berg.

LES OGSÅ: Ny rekord for 100-Ugå – serverte over 80.000 porsjoner

Skape liv i byen

«Spis for 100» arrangeres for første gang mellom 3. og 9. februar, og konseptet går ut på at serveringsstedene som er med selger en rett, enten ny eller eksisterende, for 100 kroner.

– På den måten får folk testet ut spisesteder de kanskje vanligvis ikke går på, og spisestedene får vist fram hva de har på menyen. Det hjelper også litt ukjente steder å komme fram fra skyggene, sier Berg.

Foreløpig er 15 spisesteder med på konseptet, men fortsatt er det én dag igjen å søke på. Berg sier dessuten at flere spisesteder vil bli lansert de kommende dagene.

– Hvorfor er det behov for dette i Stavanger? Vi har jo Gladmat, og 100-Ugå i Sandnes er jo bare en 15 minutters togtur unna? 

– Det er for å skape mer liv i byen så folk kan komme seg ut og gjøre noe kjekt. Det blir et nytt alternativ i hverdagen. Jeg har mye erfaring fra utelivet, og vet at dette er en periode hvor folk er mye inne, det er rolig i byen og lite som skjer, sier Berg.

At «Spis for 100» faller en uke før 100-Ugå i Sandnes mener Berg er litt tilfeldig.

– Jeg synes det er kjempekjekt at 100-Ugå er stor suksess i Sandnes, og etter «Spis for 100» i Stavanger drar jeg til 100-Ugå for å spise etterpå. Der har jeg vært mange ganger, og det er et veldig bra opplegg. Så jeg tror heller dette vil løfte begge byer og festivaler, ved at flere får øynene opp for de ulike spisestedene, sier Berg.

Han har jobbet i utelivsbransjen i mange år og for å få «Spis for 100» på beina i Stavanger har han fått hjelp av gründeren fra Kristiansand.

Den nye matfestivalen skal arrangeres to ganger i året, og Berg håper «Spis for 100» etter hvert kan bli en stabil matfestival i Stavanger.

– Jeg håper det blir en festival folk gleder seg til! At de samler gjengen, får med seg familien og gleder seg til å gå.

LES OGSÅ: Solgte 85.113 retter i 100-ugå

40 serveringssteder

Anne Paulsen er prosjektleder for 100-Ugå i Sandnes, og hun ønsker den nye Stavanger-festivalen lykke til.

– Vi har jobbet med dette siden 2014, men de siste årene har det jo dukket opp i fine varianter mange steder i landet. Kristiansand var før oss, og at Stavanger nå kommer etter er ikke så veldig overraskende, sier Paulsen til RA.

100-Ugå arrangeres to ganger i året, og under den kommende uken i februar er det over 40 ulike serveringssteder som er med.

– Spisestedene i Sandnes har vært med i mange år. De vet hva som kreves av kvalitet og hva folk ønsker. Så jeg tror vi kommer til å leve videre på kvaliteten og variasjonen, og vi gleder oss til å ta imot gjester i februar, sier Paulsen.

Disse spisestedene er foreløpig med:

* Akropolis Stavanger

* Café Bacchus Stavanger

* Desi Deli Restaurant

* Finkel

* Foodloose

* Groovy Stavanger

* ITALO en autentisk opplevelse

* Maggis Munchies

* Mogul India Restaurant

* Olivia Torget

Disse spisestedene er annonsert til nå. Arrangøren varsler at flere spisesteder vil komme.

Mer fra Dagsavisen