Smitte i barnehage i Stavanger

En ansatt i Sandal barnehage i Stavanger har fått påvist korona. 13 barn og tre voksne er dermed satt i karantene.

Det skriver Stavanger kommune i en pressemelding fredag kveld. 

Virksomhetsleder Tron Kjetel Kjørmo i Madlabarnehagene ble varslet av smittevernkontoret fredag ettermiddag.

– En ansatt i Sandal barnehage har fått påvist covid-19. Alle berørte foreldre og ansatte er varslet. 13 barn er satt i karantene som en følge av smitten. Tre ansatte er også satt i karantene, og karantenen vil vare til og med 20. desember, forteller han til kommunen.

Sandal barnehage ligger i Madla kommunedel og har 65 barn fordelt på fem avdelinger. Smitteveien er i dette tilfellet kjent, og smittevernkontoret er så langt ikke bekymret for ytterligere spredning.

– Vi følger de vanlige anbefalingene, vurderer ytterligere tiltak fortløpende, og har tett dialog med både ansatte, foreldre, smittevernoverlege og barnehagesjefen i kommunen, opplyser Kjørmo.

LES OGSÅ: Han blir den nye smittevernoverlegen

Svært fornøyd med håndteringen

Barnehagesjef Monica Buvig Stenseth er svært fornøyd med måten stavangerbarnehagene har håndtert smittesituasjoner som har oppstått.

– Det at nærkontakter begrenser deg til samme avdeling som her i Sandal viser at rutinene fungerer godt. Jeg er imponert over hvordan de ansatte har manøvrert seg igjennom et krevende år. Vi har hatt forholdsvis lite smitte i barnehagesektoren, og de tilfellene som har dukket opp har blitt håndtert på en solid måte, sier barnehagesjefen til Stavanger kommune.

LES OGSÅ: Koronaviruset fører til færre avganger på Sørtoget