Nyheter

Slutt på «rådyre» enkeltbilletter i svømmehallene

– Jeg fikk brev av et ektepar som hadde gått fra å bruke 1720 til 28.000 kroner på enkeltbilletter. Slik kan vi ikke ha det.

Det sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), som nå kan glede innbyggerne med at kommunen innfører Stavanger-kortet igjen. Det betyr at de svømmeglade kan kjøpe halv- og klippekort i svømmehallene fra 16. november.

Koronapandemien forårsaket at Stavanger-kortet ble fryst. Det var vanskelig å drive smittesporing og vite hvem som besøkte anleggene med de daværende kortene. Nå er dette utbedret.

– Vi måtte være sikre på at vi fikk inn nok personopplysninger registrert på kortene. Og det gjør vi nå, sier ordfører Nessa Nordtun til RA.

Det er hun glad for. I tiden der folk måtte betale enkeltbilletter hver gang de skulle svømme, mottok ordføreren mange frustrerte henvendelser fra innbyggerne.

LES OGSÅ: Det ytterliggående partiet Alliansen har fått «hovedkvarter» på Hellestø i Sola (+)

– Mange mente det ble for dyrt. Jeg fikk et brev fra et ektepar som hadde gått fra å bruke 1720 kroner til 28.000 kroner. En del av henvendelsene var fra minstepensjonister som ikke lenger hadde råd til å bruke Gamlingen. Prisen hadde gått fra 1000 til 6000 kroner i halvåret, forteller Nessa Nordtun.

– Når vi får slike tilbakemeldinger, så lytter vi, sier ordføreren. Nessa Nordtun sier kommunens svømme- og badeanlegg skal være for flest mulig.

– Det er viktig at folk benytter anleggene våre. Det hjelper også kommuneøkonomien på sikt, sier hun.

Må registrere

Med de nye Stavanger-kortene må folk registrere seg med navn, e-post og telefonnummer. Dette sendes til kommunen på billett.svommehall@stavanger.kommune.no. Når man har registrert seg kan man også ha muligheten til å booke fire tidsbolker per uke. Det vil fortsatt være begrensninger på hvor mange personer som kan oppholde seg på anleggene.

LES OGSÅ: Barna refser pøbel-ungdom: – Ikke ødelegg barnehagen vår (+)

Nei til bedrifter

Flere bedrifter i Stavanger har hatt en ordning med kommunen der ansatte har gratis adgang til svømmehallene i kommunen, og at kommunen fakturerer bedriftene i ettertid til rabatterte priser. 1. juni var det slutt på ordningen. Flere bedrifter har reagert på fjerningen av godet, ifølge Arne Tennfjord, idrettsleder i Stavanger kommune. Han forklarer hvorfor:

– Ifølge spillemiddellovverket kan ikke kommunen forskjellsbehandle bedrifters ansatte i forhold til andre brukere av anleggene. Vi har ikke lov til å gi dem en pris og andre folk en annen pris. Departementet gjorde oss oppmerksomme på at vi har drevet ulovlig. Derfor retter vi opp i det nå. Likevel håper vi å få til en ordning med bedriftene etter korona, sier Tennfjord.

– Ikke bare gir mye bruk av svømmehallene inntekter til kommunen, men det er også helsefremmende for innbyggerne, sier idrettsleder Arne Tennfjord.

LES OGSÅ: Utsatt for sabotasje og hærverk: – Vi blir triste og forbanna (+)

Mer fra Dagsavisen